Seeeegisar

Sitter och väntar på att dessa segisar ska komma! + Harry Glenn. Verkar inte alltför hoppfullt...

image157

Duktig

Nu har vi simmat, duktigt. Måste bara visa vad jag unnade mig igår. Biggiga örhängen. Ska kanske börja slänga in en "dagens outfit". Hahahhaa, NOT.

image156

Nu blev jag nervös!

Huuuuhuuu, jag klickade precis på "skicka"-knappen. Har alltså preciis skickat in min hemtenta och nu finns det ingen återvändo. Blir nervös och inser att jag kanske borde ha kollat igenom den noggrannare. Skickade in den till himla urkund, som ska granska den så man inte plagierat nåt. Sånt gör mig ju extremt nervös. Tänk om jag råkat skriva lika som någon annan av misstag och blir avstängd! Nu ska jag sluta vara paranoid och gå till skolan och skriva ut den. Måste även lämna in den så.

Sedan, swimming time.

image155

Lillebror, bapapa

Jag är typ klar med hemtentan. Har bara ägnat mornarna/tidiga förmiddagar till den egentligen. Då funkar min hjärna som bäst. Undra bara om jag skrivit för mycket om vad jag själv tycker och för lite om ex gubben Habermas knäppa tankar? Har inte öppnat böckerna så mycket. Baah, orkar inte lägga mer energi på den nu. Har fått en smarrig kaffedrink av Tony också, med vaniljsmak. Tror han fått lite dåligt samvete minsann eftersom han kört ut mig från sitt frysfack, haha. Så jag börjar få mutor i form av....kokostoppar. Och det funkar! Jag är inte ett dugg sur.

Simmade igår, i hela 1 timme och 40 minuter. Tog det lite lugnare än förra gången då jag verkligen hetssimmade. Fick så ont i huvudet efter det. Ska ringa Ylva och Linnea och höra om de vill med imorgon.

Till veckan kommer the family och hälsar på. Jesper, jag saknar ihjäl mig efter dig! Han skulle visa sig i webcamen igår och då ville jag bara krama ihjäl honom, för han är ju så söt. Och så skrev han att han älskar mig. Min älskade lillebor.

image154

Knäppisar

Igår såg jag Idol med korridorisarna (lite av en tradition nu) och det är ju myspys. Men, VARFÖR är Sam kvar!!?? Vi satt där i chock. Jag ryser när han sjunger, av starkt obehag. Måste han vara så tillgjord och konstig? Han kommer ju spricka snart. Igår blev det bara för mycket av honom - kändes som att se en skräckfilm när han sjöng. Eller Batman med Jokern, hans leende.

Hejar inte direkt på nån tror jag.

image153

Tack brandlarmet

Jajjamen, imorse gick brandlarmet i hela huset. Tur att det inte var tidigare än halv åtta. Det var Therese i min korridor som försökt sig på nåt i köket, haha. När jag yrt kom ut i morgonrock står hon i full sjå med att öppna alla fönster. Det tog säkert en halvtimme innan det blev tyst. Det här brandlarmet är inte nådigt heller, det låter som 688999 måsar som skriker det högsta de kan. Nej, det var en lindrig jämförelse.

Men, jag är rätt tacksam för det ändå. För jag kom upp tidigt och har nu hunnit med en hel fråga på hemtentan. YES! Inte långt kvar nu, så jag känner mig taggad till max. Fast jag slarvar lite mer än jag borde.

Åh just det, igår när jag skulle gå till kören möter jag Olof Junker. Det visar sig att han nästan är min granne, bara ett hus emellan. Coolt.

image152

Simma lugnt

Jag har simmat idag! Hela 80 längder och det var bra härligt med en paus från pluggandet. Imorrn ska jag dit igen med Ylva och Linnea. Jag kunde inte hålla mig tills dess, hehe. Min superschysta granne Dan gav mig ett sitt träningskort som han inte tänkte använda upp (3 gånger kvar på det). Jättesnällt. Ska köpa ett sedan, för det var bra nice.

Just nu undrar jag verkligen om allt det här pluggandet är värt något? Pratade med Elin idag om det. Om vi ska må så här av att plugga, är det då värt det? Känns som jag slösar bort hela livet och inte lever det, men men.



Crying over hemtentan

Jag är på G alltså, men jag vet inte ens om jag gör rätt. Aja, jag kör på det här så får det gå som det går. Min historia om gängbråket som jag hittade på, på den förra hemtentan, fick ju ett "BRA!" som kommentar. Mouahha. Man får försöka formulera det smartare än vad det egentligen är. Nej usch, såna författare har jag fått nog av i den här kursen. Allt de egentligen har att säga hade kunnat sammanfattas bra på några sidor, inte i en hel utdragen bok.

Linnea hade hittat ytterligare viktig information om Marx som jag tänker sno från henne. Nu har jag lärt mig att han led av hemmorojder också! Sjukt kunnig jag kommer bli av det här. Hon till och med sidhänvisade till mig, så jag lättare kan sno hennes fakta.

Nu: PAUS!! Lunch. Snurr i huvudet.

Let's begin

Okej, nu har jag fått hemtentan i min hand. Jag vet vad frågorna är. Jag vet att jag har en ROLIG vecka framför mig. Buääääh!! Jag funderade på att gå hem och gråta i en halvtimme, men jag bestämde jag mig nördigt nog för att gå hem och börja läsa istället. Så nu har jag läst, i en englelsk bok om Marx. Han skulle minsann smyga sig in även i denna delkurs. En fråga på hemtentan är att vi ska kunna hela hans liv ungefär och hans begrepp. Så nu kan jag exempelvis jätteviktiga saker om honom som: han tyckte väldigt mycket om sin fästmös pappa. Hon hette Jenny och var himla snygg. Åhåå så användbart och bra! Kulikul med hemtenta. Varför lägger jag det på minnet och inte hans avancerade resonemang om...ja, det jag inte minns.

Nu snurrar huvudet. Jag är lite rädd för det där med att överanstränga hjärnan. Det känns som att jag förbrukar den och att jag borde spara på den tills senare. För så måste det ju funka. När man ansträngt den tillräckligt mycket så vill den vila för evigt. Jag är rädd att uppnå den gränsen liksom. Så nu känner jag för middag.


Puttin' on the Ritz

Oj vad jag längtar till den 10 november. Då ska vi nämligen sjunga på en bal. Vi ska sjunga såna där snobblåtar som "Puttin' on the Ritz" och "Diamonds are a girl's best friend." + någon till då vi ska blanda in franska och tyska. Eh? Den första är den som spelas i filmen när Harry Pothead ska på bal. Tänk er Fred Astaire, lite jazz, dyrt lyxhotell, snygga klänningar och rik överklass. Get the feeling? Ska bli niice. Minns att jag var utanför hotell Ritz i London, det såg lyxigt ut kan jag intyga. Fast när jag ser den här bilden tänker jag bara "under my umbrella-ella-ella-eh-eh-eh."
image151

Russinet

Fick ett sms från mamma som gjorde mig orolig. Hon är på nåt sånt där hälsohem och jag undrar verkligen vad de håller på med. Vad gör de med henne!? " Vi har haft en mindfulness-övning med ett russin. Vi har upplevt russinet med alla våra sinnen!" VA!? Ge mig min mami tillbaka era konstiga jävlar. Stackars mami, inte undra på att hon blir som hon blir.

Annars, ångest över att jag inte öppnat en bok på hela helgen. Egentligen inte på hela veckan. Jag tar igen det till veckan, då är det plugg som gäller. Hemtenta, gulp. Har sett en massa avsnitt av svt:s "Andra avenyn", så nu är jag fast i det. Minns när de visade "Orka orka". Det var grejer det! Ska jag nämna att jag också ätit 400 gram choklad? Nej, jag håller nog tyst om det.
image150



Lite shopping skadar aldrig

Åh, jag känner köpsuget. Det är inte stillat än på långa vägar. Handlade en klänning och en T-shirt med Twiggy på idag. Gillar henne, hon är british och coolish. Har sett ut lite andra grejer att handla en vacker dag också. Igår tänkte jag på en massa olika saker som jag skulle vilja ha i mitt rum. Ett inredningssug kom över mig. Men 1, jag bor i ett litet skruttrum där man inte ens får hänga upp saker på väggarna. 2, jag har inte råd att köpa allt jag vill ha. Jag fantiserade om att ha en fast inkomst och kunna slääänga ut pengar på inredningssaker. Sedan blev jag sur för att jag inte hade det och gick och åt en morot.

Förresten, vad kör Vero Moda med för doftkoncept? När jag gick in där idag luktade det nygräddad hallonmuffin i hela butiken. Jag fick såna cravings att jag inte kunde vara kvar. Dåliga affärer om fler reagerar som jag.

image149

Sluta ryck!

Gaaah! Jag har en nervryckning i ena ögat som vägrar sluta. Jag har tryckt, klämt, petat på ögat så att det ska sluta, men det gör det inte. Därför ska jag sätta mig och tjura nu. Hejdå.

Glääädjevrål

VG på tentan!! Precis på gränsen. Ahaa-aaha. Precis lika mycket värt som ett VG ett poäng under max. Mouhaha. Jag tycker det visar att jag har pluggat preciiis lagom mycket. Berger och Luckman era as, där fick ni! In your faces. Jag vet att de endast skrev boken Kunskapssociologi för att trycka ner mig (och även Johanna). Men, ni lyckades helt enkelt inte. Jag var för smart för er bok. Firade det hela med att i mitt glädjrerus boka en sista minuten - ja i tvättstugan då. En härlig liten spontantvätt sådär. Tänkte: jag är fasen till och med värd att få nytvättade lakan. Snacka om att slå på stort. Det hela gick till slut så långt att jag tog fram dammsugaren...men sedan kom jag på att nu är gränsen nådd för idag. Vad ska jag göra hela nästa vecka liksom när jag har hemtentavecka?

Mitt leende sträcker sig ändå upp till hårfästet!
image148

Weird dreams

Jag hade en mycket rolig och skum dröm i natt. Jag drömde att idoljuryn var här i vår korridor, men att det var en skönhetstävling istället. De satt i köket, som är i mitten, och alla vi kom ut från de håll där vi bor. Först ut var jag. Jag hade på mig sjuka skor som inte gick att gå i, så jag ramlade och blev diskad. Sedan kom Elin och hon började grina så hennes smink rann ut. Hon blev också diskad. Sedan kom Linus ut och Peter Swartling sa: "Linus du är snyggast i korridoren, du blir vår nästa idol. Kan du sjunga? Nej, det gör inget, du är ju snygg." (Haha det är han ju faktiskt, så det kanske var ett bra beslut av juryn). De andra i korridoren minns jag inte. Sist jag drömde om korridoren var det diktatur här och vi nyinflyttade råkade illa ut. Det var också en skojig dröm.

Fick brev från försäkringskassan idag. De bajsarna tänker inte ge mig nått bostadsbidrag. Mycket elakt. Därför ska jag tjäna egna pengar. Jag ska inte vara en av alla bidragsberoende jäklar. (Så säger jag bara för att jag blev bitter, annars hade jag inte sagt nej till gratis money). Blä på er.
image147

Wow

Jag glömde ju berätta var jag var på utbildning igår. I universitetshuset! I den riktiga gamla universitetsbyggnaden. Där är man aldrig annars, så det var första gången. Snacka om snyggt där inne! Wow. Salsnumren stod skrivna med romerska siffror och allt kändes så gammalt och högtidligt. Skitläckert. Där vill jag vara mer.

Idag har jag varit på anställningsintervju för TBK education. Jag hade först fått för mig att det var på ett äldreboende, men det är olika gruppboenden för autister. Vilket jag tyckte lät bättre. Jag tror det gick bra i alla fall, får veta i mitten av nästa vecka. Det var lite svårt för hon kom med olika "fall" som man skulle ta ställning till. Hur man skulle göra i olika situationer. Nu är jag hungrig som ett as eftersom jag inte hunnit med någon lunch.

image145

image146 Aulan

Utbildning

Kom nyss hem efter att ha varit på jämställdhetsutbildning i några timmar. (Ja, man fick fika, woho!) Det var intressant. Jag blir less när det hela tiden ska fokuseras på kvinnans underordning. Och när det hela tiden är kvinnor som grupp och män som grupp. Många är superfeminister som bara ser till tjejerna, men jag tycker det är lika viktigt att även tänka på killarna. På alla. Så det så. Jämställdhet var det...

Nu ska jag nog kila och duscha.

Brats-shooting

Japp, nu har vi alltså varit hemma hos två brats och fotat deras bostäder. Det visade sig att de var människor även de. Riktigt trevliga. Den första var riktigt söt också. Skumma uppgifter vi får va? Men så är ju våran lärare en översexuell kvinna på 60 år som gillar att prata om sig själv och sina erfarenheter, ehhhrm. (Man kanske ger mer skumma uppgifter då liksom). Hon är riktigt mysig för övrigt.

Nu ska jag gå och gräva ner mig, så ni slipper se mig.

Tanten i köket

Blev en lyckad kväll igår, absolut! Sköna människor. Efter uppträdandet drack vi vin och åt kex och olika ostar mm. Så jäkla gott var det. Nu när man är fattig student har man inte råd med sån lyx som ost oftast. Så jag åt en årsförbrukning ungefär. Efter det kollade vi på spexet (ett gäng killar som uppträdde), sedan fortsatte vi med vinet och godsakerna. Efter det begav vi oss till Stockholms nation, eller Stocken som jag fått lära mig att det heter. Vi pallade inte att vara där så jättelänge, men dansa gjorde vi tills vi var alldeles trötta.

Jag såg ut som en äkta housewife/tant igår innan jag skulle iväg. Testade papiljotter, som var himla bökiga, men jag tycker resultatet blev bra. Det blev en annan slags lockar än jag brukar få med locktången. Jag var tvungen att ha dem i medan jag lagade mat och Dan kom ut i köket och skrattade åt mig. Buhu. Äkta Bree kände jag mig som.

 =  

 Och här har vi den söta Ylva + sköna Calle och Helena i bakgrunden

Idag ska jag och Ylva fota brats! Det ska bli kul. Eller vi ska inte fota själva bratsen, utan hur de bor. Vi har en konstig uppgift i skolan.

Ikväll händer det grejer

Igår hade vi myspys-kväll i korridoren, såg på Idol och Fredag hela veckan. Åh vad jag har saknat David Hellenius och Peter Magnusson! Men gud vad vi inte hade saknat att se Sam på Idol. Han ser ju sjukt kostig ut när han sjunger, som att han håller på att gå sönder. Amanda som var min favorit börjar bli blekare och Gathania som var mesig först börjar bli coolare. Kan inte bestämma mig för vem jag hejar på. Inte gay-Matte som Dan säger iaf (eller gay-blatten som Emma hörde).

Ikväll är det festligheter på G. Först uppträdande med kören på City-gasquen, efter det ska vi käka en massa goda saker och sedan bege oss till Stockholms nation, är det tänkt. Åh, en anledning att få ha snygga kläder.

Uhhh jag kan inte riktigt koncentrera mig på att skriva, jag har köpt nån torkad frukt på påse som luktar faaakking shit. Måste nog slänga hela påsen, eftersom de stinkande ena har pestat av sig på alla sina kompisar. Buäh. Fick ett tråkigt besked förut som jag inte tänker tänka på mer idag. Ska skjuta undan det in i det sista! Därför ska jag tänka på nåt som alltid får mig att skratta. Ni som vet hur vår käre Linus ser ut måste hålla med om att han är sjukt lik Michael Pitt? (För er som inte vet hur han ser ut ritade jag en bild på honom så ni också förstår).


image141                                   image140




 


Vackra morgon

Är jag den enda som älskar mornar? Visst, jag är också trött när jag kliver upp, men det går över rätt snabbt. Imorse var det helt mörkt ute när jag klev upp, mysigt. Jag älskar att gå ut i köket och göra frukost, sitta och titta på nyheterna och sedan bege mig iväg. Frukosten är något jag till och med ser fram emot kvällen innan, min heliga måltid. När det börjar ljusna är det så fint och när man kommer ut doftar det höstigt och fräscht. Kallt och rått är det, men jag älskar hösten ändå.

image138

Gårdagens (och hela veckans) största besvikelse: Inget fika på kören!!! BAAAAH!

För vi är tråkiga

Just nu sitter jag och tänker på hur det vore om man var något annat än en tråkig svensk. För jag tycker verkligen vi är tråkiga om man jämför. Måste ha alkohol i oss för att släppa loss och ha kul. För att bli roliga. Stela är vi som tusan. Vi hade som experiment första veckan att bryta mot normer. En grupp gick fram till främlingar på stan och sa "Men gud vad snygg du är" och liknande. Vissa frågade om de fick gå under främlingars paraplyn. Så jäkla kul att höra resultaten av hur stela vi är. Inte vågar vi säga ifrån heller. Vi kör med blickar som dödar istället. Alltid ska vi också vara så falskt artiga.

Nej jag säger då det. I julklapp ska jag önska mig att få bli afrikan.

image137

Jag talar ut

Sitter här och hör radion i bakgrunden. Den där Mange Schmidt har bra konstiga texter. Han sjunger " Jag köper fina bröst och jag talar ut". Förstår inte riktigt det, men förklaringen kommer någon textrad senare. "Jag har inte riktigt tänkt men jag talar ut". Ah, det förklarar ju saken. Kanske någon borde berätta för honom att han är man och att sillisar nog passar bäst på tjejer? Vad vet jag?

Ingen föreläsning idag och vad betyder det? Att vi förväntas sitta hemma och läsa bok efter bok. Klockan är över 3 nu och så här kan man sammanfatta min givande dag: ätit frukost, dammsugit, ätit lunch, suttit och babblat i köket, tittat på barnkanalen som Dan lyckats ställa in och slutligen, hamnat här...Jag känner ingen som helst brådska. Är man ledig så är man.
image136





Kryp i kroppen

Kryp, kryp, kryyyyp vad det kryper i kroppen på mig. Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Har gjort allt för att inte öppna de spännande kapitlen om Durkheim, Marx, Weber och grabbarna i gänget. Har vandrat ut till köket 28 gånger för att ta något att äta och jag har käkat upp all min choklad. Har ringt samtal och druckit te. Suttit vid datorn, lyssnat på musik och tänt ljus. Nu har jag snart inget kvar.

Pratade länge med pappa idag faktiskt. Han hade nyss åkt ambulansflyg ner till Göteborg för att han fått en propp i sin nya lever. Så han ska opereras imorrn. Jag blir orolig, men håller det ändå på nåt sätt utanför verkligheten, som jag brukar. Han håller humöret uppe i alla fall, men skämten är inte alls roliga. "Jag vill ha en grön eller blå", sa han. "Vadå en grön eller blå?" undrade jag. "Ja en gravkista om vi inte hörs nåt mer". Ehhh, KUL! Jag började grina.

Mätt, fet och belåten

Håhå, jag undrar en sak. Är jag smygkines? Man kan nämligen tro det. Jag lagade ju sån sjukt god middag idag att jag blir alldeles impad. (Tack uncle bens färdiga sås). Åt kyckling i sötsursås, wokade grönsaker och coscos. Skitgott! Who needs those chinese people anyway? Sjukt mätt, sjukt nöjd och sjukt fet inom en snar framtid...om det här ska fortsätta.

Och förresten, jag ska på anställningsintervju till veckan. Kanske jobb inom vården på G. Tack schysta Fredrik i min pluggrupp som tipsade sin chef om mig.

image135

I hjärnan snurrar bara...

Igår kväll var det en sån där kväll då man inte kan somna. Anledningen var: jag tänkte! Jag tänkte nog så hypermycket att hjärnan växte flera storlekar och jag nu kommer få problem med att få mössan att passa i vinter. Det var bara glada tankar. Bara framtidsplaner. Jag har nämligen en plan för i sommar som måste förverkligas. Jag var helt exalterad. Måste hitta en karta! tänkte jag sådär vid midnatt. Sedan låg jag och gick igenom detaljer tills jag kände hur hjärnan ville tacka för sig och säga godnatt.

image134

Ett handskrivet brev

Idag har jag handlat igen, så nu har jag mycket mat. Mat = lycka. Tände mina nyinköpta doftljus igår och blev nästan hög av all vaniljlukt. Bra det att ljusen tar bort lukten av det bananskal som ligger här och luktar unk. Ja, jag har funderat på att gå och slänga soporna.

Just det, jag har fått ett handskrivet brev. Det händer ungefär...aldrig. Tyckte det var himla mysigt. Det var från Kattis i England. Hon brukade alltid skicka brev när vi var små och hon var i något av alla världens hörn. Jag fick faktiskt ett brev i somras också när jag tänker efter. Från min tyska Laura. När jag får råd ska jag åka till Tyskland och hälsa på de bästa tyskarna där. Blev så glad när jag hade fått mail från Mareike igår också. Eller så blir det London reunion.

image133






 


Cocktail-partyt

Här sitter jag och muler i mig rulltårta. En god chokladig rulltårta, sprängfylld med socker, aah. Handlade idag, trots tröttheten. Vi lekte en rolig lek igår på cocktail-festen. Eller det var ett kortspel, där alla skulle dra ett kort i tur och ordning. Det fanns en himla massa regler i det och till slut var det hur svårt som helst. Tex när en 7:a kom upp skulle man snabbt säga 1,2,3,4 osv i den ordningen man satt. Kom det något som innehöll 7, eller var i 7:ans tabell skulle man säga pass. Annars fick man dricka viss många straffklunkar. "13", sa Dan. "Pass!" sa hon som satt bredvid mig. "Ehh, sa jag... 16!?" Då blev jag dumförklarad och straffad. Haha, jag var inte riktigt med där.

En annan rolig del av kortspelet var det som kallades "regel". Då fick den som tagit kortet bestämma en regel som skulle gälla för hela spelets gång. Dan började med att bestämma att vi skulle kalla alla för Mats. Jesper som fick nästa regelkort bestämde att vi inte fick säga varken "du" eller "ni" när vi pratade. Fatta vad svårt! Sedan fick jag ett sånt kort lite längre fram. Jag bestämde att vi skulle börja varje mening med "Tony är snygg". Folk hörde fel och sedan hade regeln ändrats till att börja varje mening med "Tonys rygg". Haha, det var kul. Men ja, som ni kanske förstår blev det alltför många felsägningar. "Tonys rygg, Mats ska du inte dra ett kort snart? Fan jag sa du!" kunde det låta. Skitkul.

Vi fuskade förresten lite med cocktail-musiken. Den var igång i början, men den var så sövande. Så vi bytte till rockmusiken från förra gången.

      

1. Lockigt hår körde jag på.
2. Emma och Mats-Malin. Vad gör Emma för pose?
3. Dan och Therese, skål!
4. Killen till vänster är Emmas granne, vi bad dem komma ner så att vi inte skulle vara så lite folk. Sedan Jesper (Dans kompis) och Dan.
5. Emmas grannar.
6. Ännu fler av Emmas grannar.
7. Partyklar.


I've got a party to go to

Håret är färdiglockat (tog en jäkla tid) så nu ska bara klänningen på, sedan är det cocktail-tajm. Är fortfarande tjurig för att jag inte kan vara med Joanna, Anton och Linus imorgon. Ha så kul utan mig...NOT!

Igår var det kör också - skojigt. Snart dags att sjunga på qasque, ska bli skitkul. Fikat är alltid en hit, tigerkaka igår. Just det, vet ni vad jag gjort idag? Haft möte med jämställdhetsgruppen. Japp, ni hörde rätt. Er kära vän Carolina ska engagera sig för en mer jämlik värld! Aaaaaamen.
image125



Husgud

Hahahhaa jag skrattar så jag grinar. Det går inte ens att förklara vad som var så kul, men det handlade i alla fall om ordet husgud. Pratade med Linus på msn och han var tvungen att ringa för att det var så flummigt. Nu sitter jag alltså här och grinar lite smått fortfarande. Jag skrattade till och med så mycket så jag fick ont i ryggen. Skumt!
image123

Ett barn

Fick nyss höra från Therese att hon fått sin lilla son nu, Melwin. Herregud grattis! Även fast jag visste om det så blir man på något sätt helt omtumlad. Ens kompis har fått barn. Therese har fått barn. Det är så långt från min egen verklighet. Ett barn liksom, en liten människa att ta ansvar för. Helen är ju också mamma nu, synd att jag inte hann hälsa på henne innan jag åkte hit. Nej jag känner inte den biologiska klockan ticka, no way. Det kommer dröja bra länge innan jag börjar fundera på sånt.

 Sötnos


På språng

Jag har köpt hela 3 böcker idag, inte billigt. Jag fantiserade om vilka snygga kläder jag hade kunnat fått för pengarna istället. Men sedan kom jag ju på; nu får jag istället kunskap för liiiivet! Just det, precis så tänkte jag. Jag tänkte inte aaaalls på hur jag istället kunnat köpa upp H&M:s hela lager ungefär. Inte alls. Har även köpt ett busskort. Hur ofta kommer jag använda det på en skala? Jag har rätt nära till allt känns det som.

Vi hade en ganska så jobbig uppgift idag. Berätta om din bakgrund/klasstillhörighet/upplevelser osv (i våra arbetsgrupper som tur var). Ehem, inget jag kan kan dra i några meningar sådär. Visste inte alls vad jag skulle säga. Så jag sa helt enkelt inte så mycket.

 Min lilla hjälte och kämpe.





Ressugen

Jag är så grymt sugen på en resa. Skulle verkligen sitta fint. Till sommaren ska jag försöka ta mig ner till Italien tror jag. Hänga på? Funderar på interrail. Eller kanske en roadtrip? Eller helt enkelt en sista minuten. Nu när nästan alla har körkort skulle en roadtrip vara kul. Synd att det alltid är för mycket snack och alldeles för lite verkstad. Men jag vet nog några jag kan få med. Linus förresten, du kommer och hämtar mig här med bilen va? Så jag kan komma hem och festa med er.

 Han känner minsann lugnet.

Så somnar du sött

Idag har jag inte föreläsning förrän 13.15. För en morgonmänniska är det alldeles för sent. Vad ska jag nu göra hela förmiddagen liksom?

Jag har förresten kommit på den ultimata idéen för att somna lätt. Sätt på radion, det ska vara någon pratkanal typ p1. Jag kan ju säga att jag somnade himla bra till "Varför vilse i pannkakan skapade psykisk ohälsa i Sverige". Haha. Det var ju nästan synd att somna till det, jag hade nästan velat höra varför sagan gjorde det. Var den så hemsk? Skitbra tips i alla fall. Som någon som läser en godnatt-saga för en.

Igår kunde jag hur som helst somna lätt ändå. Det kändes så underbart. En helt ledig kväll då jag inte behövde läsa någon studielitteratur. Istället fortsatte jag på min Stieg Larsson-bok - Män som hatar kvinnor. Satt ute i köket en stund med Dan och Therese och drack te. Jag gillar min korridor, alla här är jätteschysta.


image119

Dark hair and dark eyes

Åhhhh det kunde nog inte kännas bättre just nu. Spelar ingen roll om tentan gick bra eller dåligt, huvudsaken är att den är över! Och den gick nog helt ok ändå, tror jag. Jag blev så less på lärarna igår när vi hade frågestund. De hade sagt att det bara skulle komma en fråga på den där himla Bööger (Berger) & Luckman - kunskapssociologin (den skitsvåra) boken. Men nej nej, de hade ändrat. Det kom två essäfrågor på den och tre mindre. Jag som tänkte att jag så gott som kunde skita i den boken. Så om jag får bra på essäfrågorna blir jag stolt. Jag tyckte jag författade en alldeles utmärkt liten saga på en. Man skulle väva in en massa begrepp i en påhittad händelse. Jag hittade på nåt om ett gängbråk, haha, kanske inte alls funkar, men jag tyckte ändå den ägde.

Ja som sagt, vi får se hur det går. Nu har jag smällt i mig en hel Marabou-chokladkaka också. Tänker på att en viss L är het. Mörka ögon = svåra att motstå. God damnit, som Ylva och Sebbe säger. Han är fasen jobbigt snygg.


image117Jag ritade en bild så att ni kan se exakt hur HET jag menar.