Hela Uppsala var där

Ojoj det visade sig att hela Uppsala hade bestämt sig för att gå på det där med Fredrik Lindström. Vi trodde vi var ute i god tid innan med en halvtimme, men neeeej neej. Tjurskalliga som vi var vägrade vi dock att gå hem igen som så många andra och tydligen skulle vi inte få någon plats. Sittplats kunde vi glömma, men vi såg och hörde ganska bra där vi stod ändå. Bra snubbe det där.

Och idag hade jag en föreläsning för en gångs skull. Faktiskt riktigt roligt. Ja bara därför måste jag nog gå och hämta nåt att äta i köket.

Typ sån här kö var det...Kind of.

image279

Få dagarna att gå

Jag måste få tiden att gå, eftersom jag inte har någon skola känns det som. Därför ska jag träna idag också, så det får bli 4 ggr den här veckan. Sedan ska jag gå och lyssna på någon föreläsning med Fredrik Lindström. Kan bli kul.

Förresten, kan de inte döpa passen till något som låter lite flashigare än gympa? Bara ordet får mig att rysa lite sådär. Eller ännu värre, de väljer att stava det med j. Jympa! Nej guuuud jag fortsätter nog med att säga "pass", styrka medel.

image278

Träna, hmmmf

Söndagarnas träningspass är de jobbigaste passen, helt klart! Näe jag säger då det, att träna är för veklingar och tjockisar. Faktum är att jag redan har en massa muskler. Jag behöver bara sitta i rätt vinklar för att de ska synas.

Bevis!!!!!!!



Nej då, att träna är rooooligt.

Men innerst inne har jag en hemlig önskan att se ut så här....Om endast för en dag åtminstone.


image277


I was made to fika

Först och främst, GRATTIS min älskade lillebror som fyller 11 år idag. Du är fortfarande en lillskit. Tro inget annat. Jag tänkte att eftersom jag inte var hemma och kunde äta tårta så måste jag ju fika här istället.

Det visade sig inte vara så lätt att hitta ett bra ställe att fika på denna lördag. En annan som var ute och virrade runt på stan var Frida, hehe. Kul att se dig. Jag och Ylva hittade till slut GH i alla fall. Fullproppat med folk, men gud så bra fikat var där. Åt en kyckling/curry-baguette och sedan en snickerskaka på det. Satt fint vill jag lova. Fina kärlekshandtag nu också. Nesch då...spelar noll roll, jag ska ändå träna imorgon. Just det vi hann med lite shopping också. Köpte ett linne på Monki.

image274

Väntan

Vänta, väntar, väntan. Fatta vad mycket tid som går åt på att vänta! Jag får panik. Kan absolut inte med det. Slösar ju bort mer tid på det än på att sova. Nu väntar jag på att klockan ska bli 4 så jag får träna. Igår väntade jag 468999990909999 år på att en djupfryst lasagne skulle bli klar i ugnen. När man är hemma i Matfors väntar man alltid på....Anton, haha. Och på bussen såklart. De två stora tidstjuvarna.

Nej jag klarar inte av det här. Men samtidgt är det svårt att göra det andra alternativet som man oftast har. Plugga! Då sitter jag minsann helt plötsligt mycket hellre och gör ingenting. Jag pratade med min kära Anna igår som precis som jag, redan är less på studentlivet.

image273

Groupies

I skolan ska alla barn jobba i grupp. Jag har en bra grupp. Jag hamnar alltid i bra grupper. Jag tycker att det är bra. Roligt också. Skolan var bra idag. Jag är en tönt.

Nämen allvarligt, jag hamnar alltid i bra grupper. Peppar, peppar! Har jag bara tur eller tycker jag om varenda människa? Jopp sån är jag. Accepterar både tjocka Lennart och nervösa Siv....eller nåt.

image272

Glad

Känner mig glad idag. Träningspasset var lättare igår, för det var mindre styrka. Hehe, svag ja? Armhävningar är inte min grej. Ska träna imorgon också. Jag och Ylven vettni, vi kommer bli två kvinnliga gladiatorer. För det har vi satt upp som mål...

Nejdå det har vi inte. Idag är det däremot skola som gäller. Längtar faktiskt efter att få lyssna på en föreläsning. Det var så himla längesen. Det är roligare än att läsa i böckerna.

image271

Denna sjuka värld

Usch jag ryser fortfarande. Jag kände såklart inte ens Heath Ledger, men jag tänker på hans familj, hans lilla dotter. Så himla onödigt!! Samtidgt funderar jag på vems tur det är härnäst i sjuka Hollywood. Vem är nästa unge att bli föräldralös? Det har fasen gått allt för långt. Vem har/håller inte på med droger?

När jag var yngre ville jag som så många andra bli kändis. Nu skulle jag nog inte kunna tänka mig något värre. Man kan inte helt tänka sig in i deras vardag. Hur det verkligen känns att bli jagad/bevakad vartenda steg man tar. Man kan bara undra vilken normal människa utan alltför stort bekräftelsebehov och behov av att synas som inte skulle bli galen och paranoid av det. 


Mångas dröm är nog bara att hålla på med det de älskar, spela teater, sjunga osv. Inte synas i första hand. Att ha kändisskap i sig som mål är så tragiskt att det inte finns och då mår man nog inte så bra. Men ändå så kan det komma som en följd av att man gör det man älskar. Och det är ju bara vanliga människor i grund och botten som råkar ut för den här sjuka hetsjakten, klart att de inte pallar hur mycket som helst.

Därför oroar jag mig för att Britney, Amy Winehouse mfl till slut bara ger upp. Lämnar människor efter sig som älskar dem.

image268 image267 image269

image270


Tragiskt

Men neeeej, inte Heath Ledger. Usch vad hemskt. Han har hittats död i sin lägenhet och de vet inte dödsorsaken än. Troligtvis en överdos. Blev så chockad när jag hörde det. Hur ska jag nu kunna se 10 orsaker att hata dig på samma sätt igen?

image266

Lite fler frillor

Hehe, ja vad gör man dessa "lediga" (egen tid för plugg)- dagar? INGENTING. Igår sålde jag en bok och fick känna lyckan av att få pengar. Pengar som ska gå till nya böcker i den här kursen. Hör ni den vemodiga reklamlåten "That's liiife" spelandes i era huvuden nu? Det gör jag. Har kör ikväll också. Ge mig fika annars så slutar jag.

Hade fler sådana här skojiga bilder. Finns massor av sidor man kan testa frisyrer på. Och om Joanna säger att jag ska satsa på Amy Winehouse-frillan, då måste jag ju lita på att den är snyggast. Hon är ju min "VÄN".

Äh, det blir lätt Rihanna.


Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Exalterad

Åhhh stället jag har pedagogik på är underbart fint. Ser ut som ett slott! Så jag har haft en jättebra dag. Vi blev bjudna på chokladmuffins och kaffe. Hur skulle dagen då kunna vara misslyckad? Toppen att många från min förra klass går där också, så jag inte blev av med alla. Great, great. Har inget att klaga på alls. Kursen verkar också intressant.

Dock har jag ju som sagt tankar på att sedan fortsätta läsa på Mittuniversitetet, av olika skäl. Men inte just nu!

Så här ser det ut....

image265



Äckelköket

Jag och Ylven har varit och tränat. Riktigt duktigt av oss må jag säga och riktigt jobbigt. Men roligt var det. Det blir 3 ggr i veckan nu, har jag tänkt.

Kom hem till äckelköket och såg att soporna svämmade över som vanligt och att det var fullt av massa äckliga flugor där. Svårt att ha köksvecka en gång var 8:e vecka?? NEJ! Tony och Dan var där och de var lika trötta på att vuxna inte kan utföra enklaste sysslorna. Så Tony satte upp lite arga lappar på två av våra grannars dörrar, askul. Vi ställde även den ena grannens kvarlämnade plåt med gammal ugnspotatis utan för hans dörr, med lappen i. Han kom hem när vi fortfarande var i köket och jag började skratta såklart, eftersom jag aldrig kan hålla mig.

Men det är bara för sjukt äckligt här. Skulle vår korridor ha ett eget sopställe skulle det se ut så här...

image264

Snart börjas det igen!

Jag läser runt lite på Internet och börjar gruva mig. Snart är det dags för Melodifestivalen - nu igen! Varje år blir jag bara sur när inte Sverige vinner och jag tycker att alla länder utom Sverige är skitländer. Sedan lovar jag att jag inte ska se helvetesskiten nästa år, något jag aldrig håller. Men seriöst, är det ens värt att kalla det en tävling? Grannar röstar på varandra och Sverige är lika dåliga när det gäller det. Och nu läser jag att Carola och Andreas Johnson ska tävla som jokrar. Jokrar, right. Jag blir väldigt förvånad om de INTE vinner. Suck.

De har tävlingen som i en liten ask.

Visst är jag kreativ? Haha.

image263

OBS! Bilden har inget med mina riktiga vänner att göra.

Vilken frisyr?

Hahaaha, sånt här är bara för roligt. Speciellt när inte färgen i ansiktet stämmer ihop med den på halsen. Men bortse från det och säg vilken frippa jag ska skaffa.

Hahhaha kolla bara första. Viktora Beckhams kropp och mitt ansikte, en vinnande kombination va? Jeeesus vad fult.
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic

Nu jäklar

Nu är jag igång minsann. Har dammsugit som en galning, verkligen i alla skrymslen och vrår. Till och med på tangentbordet, men då åkte 7:ans tangent av och försvann ner i påsen! Schhhlööörp sa det. Så det var bara att börja gräva.

Har nyss köpt ett träningskort på Friskis också - endast 800 jävla spänn, hehe. Räcker i alla fall den här terminen. Allt ingår inte ens i det, inte gymet. Men vad ska jag där och göra? Vara ineffektiv på nån maskin och spana på svettiga män? Njäe. Så nu sitter jag och kollar lediga pass. Men allt verkar ju vara fullbokat!? What to do?

Joanna, glädjande nyheter. Jag tror det går...med hjälp av min knepiga lösning. Väldigt knepiga, men jag är tjurskallarnas tjurskalle. Har jag fått för mig något så ska det bli så - helst på en gång. Ibland gör jag för impulsiva beslut, men nu har jag funderat nätterna igenom. Till och med gjort en plus och minus-lista som du sa.

Dags att börja träna flera gånger i veckan nu då. Fast erkänner att det vore lite charmigt att se ut så här...


image262


Earings are a girl's best friend

Jag har hunnit med att shoppa lite idag till och med. Det behövde jag eftersom jag måste tvätta sedan. Så nu har jag utökat min örhängessamling från 106 par till, tadaa...115 par! Tror jag. Matte är inte min grej. Men de var ju så söta att jag inte kunde låta bli. För vem vill inte ha flugsvampar, bin och nyckelpigor i öronen liksom!!?

  

Ghahahhaggaa

Jag skickade nyss in hemtentan! Finns alltså ingen återvändå. Vad nervös jag blir av sånt, i ungefär 5 sekunder, sedan tycker jag mest att det är sweet.

Nu ska jag alltså börja med pedagogik, vilket jag ser fram emot. Har fått schemat och det verkar som att jag bara går 2 dagar i veckan, ännu mer sweeeeet. Men, det betyder också mer plugg på egen tid, vilket jag inte är så bra på. Och ändå har jag gått på Skvadern, hmmn. Hur som helst brukar det alltid lösa sig till slut.
image258

Ett samtal

Ett 1 ½-timmes samtal med min grek-babe Joanna var vad som behövdes kände jag. Saknar dig ska du veta. Jag hoppas det blir som vi pratade om. Vilket jag har en känsla av att det blir. Jag kan vara jävligt envis och tjurig om jag sätter den sidan till.

Känns bara som att det Uppsala ger på papperet är prestige. Men bryr jag mig om det egentligen? Nej. Allt jag vill är att trivas på riktigt, både nu och i framtiden. Jag har inte ens speciellt höga ambitioner om jag tänker efter, haha. Visst jag vill trivas på min framtida arbetsplats, men lönen är inte så viktig. Dessutom sa kära Christian att det råder brist på beteendevetare nu. Perfekt. Så...behöver jag en prestigefull skola?

image256 
image257

Den här staan

Jag blir inte klok på den här staden. Kan inte bestämma mig för om jag tycker om den eller inte. Jag tror det lutar åt inte. Har inget med människorna i den att göra. Jag och min granne kom fram till att staden känns opersonlig.

Kanske har det lite att göra med att jag håller på bli tokig av att bo i korridor också. Visst jag har jättesnälla grannar, handlar inte om det. Jag är less på att alltid höra nåns kassa musik och att köket alltid ser vidrigt ut. Sopor som ingen går ut med. Jag vill ha ett eget kök där jag kan röra mig fritt. Känns som att det skulle bli lite mer spännande mat då.


Ja...2 ½ år till är ju inte alltför mycket. Om jag nu blir kvar här så länge vill säga.

image255


Motivation

Jag skulle behöva motivation. Skulle behöva plugga för lärandets skull och inte bara för att få det gjort. Så är det nu, har verkligen tvingat mig till att skriva tentan. Som tur är så är den nästan klar nu i alla fall. Den var svår! Har gjort vilda chansningar, men det låter seriöst helt rätt, så nu chansar vi på det.

Mellan varven sitter jag och kollar en massa gamla bilder. Minns den här, den ser så glad ut. Jag ser glad ut.

image253

Och den här, haha...

image254

Festis-tävling. Klart jag vann.

Korridorens bebbe

Ibland tror jag att det är jag som är korridorens bebbe (bortsett från att jag kan diska efter mig). Yngst och okunnigast. Så mycket nytt som jag inte har koll på. Det här med glödlampor till exempel. Idag gick min sönder och jag tog med den till affärn för att visa vilken jag behövde. Fattar noll av sånt. Då sa hon som jobbade där att de slutat sälja dem. Min såg gigantiskt stor ut, de andra var små. Gick till lite andra affärer, men de verkade inte ha den sorten.

Så berättade jag för Dan. Självklart hade han en sån som behövdes. Och sa att de visst fanns på affärerna, de hade bara gjort om storleken. Haha, Dan är verkligen korridorens husmor - den som har svaret på allt.

image251

Våffel-gudinnan

Okej jag är utskrattad. Totalt dissad. Hånad...Och jag förstår dem!
Idag skulle jag äta våfflor till middag. Men tror ni att man har sån lyx som ett våffeljärn i en studentkorridor? Nej, nej. Därför fick stekpannan duga.


Synd bara att det inte alls gick som jag tänkt mig med det. Alla våfflor blev skumma smethögar. I botten blev det en stor bränd kant som jag garnerade tallriken med. Jag kunde i alla fall glädja Dan och Tony, som fick skratta lite. Eller mycket. Jordgubbarna var i alla fall goda! Alltid nåt.

image250

Mmmmmm frasvåfflor! Ser ni tjusigaste uppläggningen à la mästerkock då?


I'm not an addict (maybe that's a lie)

Så här i tentatider har man såklart en miljon viktiga saker att göra, känner man. Jag har exempelvis räknat alla mina älskade örhängen. Har faktiskt legat på det lugna och inte köpt så många par den senaste tiden. Ändå har det blivit några genom åren. Har inte samlat så länge ändå. Gissa hur många jag fick det till? 106 par. Lite kul. Och jag älskar dem som små bebisar. Mest för att de påminner mig om olika tider i mitt liv och platser jag varit på. Är ett par från någon i present så tänker jag på den. Några bebisar har tyvärr dött (blivit tappade) och det känns ju förjävligt alltså, haha. Skulle nog rädda dem först i en brand.

image249

Inga tomma hot

Mouhahahhaha. This is for you mum. Eftersom vi inte rev pepparkakshuset när jag var hemma gjorde jag som jag hotat. JAG SLICKADE PÅ DET! Tomma hot är inte min grej. Jag gjorde ytterligare en liten terroraktion, nämligen pillade bort en non stop längst bak. Funderade också på att ta med det hit och ersätta det med en pepparkaksgubbe, men det hade nästan varit för genomskinligt. Busbus!

Smakligt pepparkakshus.

image248

Varför det är rosa förtäljer inte berättelsen.

Vännen

Här har vi sötnosen och jag hos farmor när vi skulle fixa våra hår. Jesper skulle göra slingor precis som Matilda och var så himla nervös hela tiden. Han frågade hur mycket det kostade egentligen och farmor sa ungefär 7000kr på skämt. Men det fattade ju inte lilla Blondie så chockat sa han "Åh...herregud". Söt men korkad.


image247


Piiiinigt

Haha idag var en pinsam dag. Det märks verkligen att hela min hjärna verkligen har haft lov i 3 veckor och tydligen fortfarande har det. Förvirrat kommer jag till skolan imorse och tror bara att vi ska få hemtentan och gå hem typ. Ack nej! Istället har vi flera timmars uppsats-opponering. Jag hade definitivt inte läst den uppsats som vår grupp skulle opponera på, ooooops. Aja, det löste sig ändå.

Annars har jag jobbat idag. Stället med underbara arbetskamrater.

Känner fortfarande en enorm tomhet efter de där hemma, men jag har underbara människor omkring mig egentligen. Försöker verkligen fokusera på allt jag har i mitt liv nu, istället för det jag inte har. Det är lite svårt ibland bara. Som igår när jag skulle lägga mig kring 12 och grannen drar på musik. Då tänker man "jahapp, då var man här igen då!" Lägger in en bild på min älskade Napoleon Dynamite för att bli lite gladare.

image245

Ensamhet

Kanske den värsta känslan som finns. Är i Uppsala nu och fick den där känslan jag fick första gången jag kom "det här är inte hemma". Just nu känns det som att jag är ensammast i världen, men jag vet att jag är lite fånig och att det kommer kännas bättre när jag får träffa alla här. Ingen var ute nu i korridoren heller, så det var lite synd.

Är också rädd för hemtentan, eftersom jag inte läst så kommer det här bli en vecka med plugg och plugg. Jag som ska jobba imorgon.

Aja godnatt, vi hörs.

I'm leaving today

Ja, idag åker jag tillbaka till Uppsala. Har lite ångest inför det nu. Speciellt eftersom det betyder HEMTENTA och jag har knappt läst eftersom  jag haft lov. "Lov".

Har verkligen haft det bra hemma. Blivit bortskämd med god mamma-lagad mat och träffat mina nära och kära. Jag och mina syskon pratade en dag om vem som var mammas bästa barn. Jag hävdade såklart att det var jag eftersom jag var äldst. Mamma har alltså haft mig längst och det måste ju betyda mest. Då sa Jesper, min smarta och gulliga bror att han inte alls höll med. För det är ju som med chokladbollar, tyckte han. Den första man gör blir alltid sämst. Baaah, fattar inte vad den dumma ungen får allt ifrån.

Kl 18.11 lämnar jag Sundsvall idag.

Jag vill också gå på Barty...(Håkan)

I fredags åt jag på Kina med familjen, jättemysigt. Shoppade lite också, nya örhängen såklart.

Igår var jag först på en inflyttningsfest. Roligt att träffa alla. Vi sjöng Singstar bland annat. Sedan blev det O'learys. Kul, men krogen är slår aldrig hemmafester. Jättekul att få träffa Johanna och de andra tjejerna från fd klassen i alla fall. Och min gulle-Torben! Nu är jag trött. Fick inte mycket sömn i natt precis, fick ju trängas med fetröven Anton. Sedan blev det en morgon på Subway med Fjanton, där jag fick sitta och vänta på bussen.

Förresten, jag har ju färgat håret och klippt mig också. Skulle köpa färg på juldagen och tänkte inte på att allt var stängt då. Så jag fick kila in på en liten affär som inte hade stort utbud och ta den bästa tänkbara. Skulle bli rödare, men lite rött är det ändå. Blev snyggt även om det inte blev som jag tänkt mig.

Sjöjungfru

Igår så fotade jag och Anton lite. Så jäkla roligt som det alltid är. Ni kaaanske får se nåt kort, resultatet blev TOP NOTCH! Usch vilket fult uttryck, lovar att jag inte ska använda det nåt mer. Undra om han har träningsverk idag stackarn, som han fick böja sig för att fota ur olika vinklar. Och jag låg i vatten och frös. Men allt för konsten, som det heter. Fick även se flera DH-avsnitt. Lycka!

image244