Vuxenpoäng

Jag har tvättat idag. Vuxenpoäng, katchiing! Behöver även handla mat...mera vuxenpoäng. Det jag nog mest av allt skulle behöva göra är att plugga, så det ska jag gå och göra snart. Känns som alla ämnen i hela väääärlden ska vara med på den här kursen. Brottslighet, genus, globalisering, organisationer, historia, familj, sjukdom, åldrande och utbildning för att nämna några. Och det är endast delar av ena boken. De två andra handlar om annat, gyd. Ja den ena har ni ju fått ett smakprov från, hehe. Men det är bra och roligt att bli allmänbildad. Man kan inte ta in så mycket från varje, eftersom de är långa kapitel också. Så man får en övergripande bild av det mesta.

Det vankas korridorsfest igen, den här gången med cocktail-tema. Den som nu kom på det tänkte ju himla bra måste jag säga. En anledning att få ha snygg klänning! Det hakar man på direkt. Det är så roligt att alla fester har teman. Synd att inte alla kan komma. Heeeehhrrrm. Hittade den här bilden från vår förra rock-fest, på Dans facebook. Haha! "Because I'm worth it", ungefär.

 Charmigt Carro, mycket.

Du är så yeah yeah

Har kommit hem från skolan efter ännu en dags pluggande. Lite fastnar i alla fall. Jag har ju hela heeelgen på mig. Rolig helg! Ikväll ska jag och Ylva se på Simpsonfilmen, det är på tiden att jag också ser den.

Kören var rolig igår, nu sjunger vi California Dreamin' och sopranstämman på den är en sann utmaning. Skyhög! Vi saknade dock Calle, pianisten. Goda chokladmuffins fick vi, håhå det är så det ska vara.

 Hihii vad söt du är Jesper.

Here I go, singing low

En dag av duktigt pluggande! Wow, jag tror det knappt själv. Jag, Ylva och Henke har suttit och pinats (frivilligt) i en av skolans lässalar idag, i många timmar. Det känns bra, men jag har så otroligt mycket kvar. Förstår inte hur jag ska hinna. 

Pratade med mamma igår. Jesper och hon ska träffa drottningen idag! Den riktiga, äkta, (roliga att härma) Silvia! Hur coolt är inte det? Jag skulle också vilja träffa henne och visa mina härmar-kunskaper. Fast helst kungen, om jag fick välja. För han är ju sötast.

Ikväll är det kör, jippie! Blir A capella eftersom pianisten inte är där ikväll. Undra vad vi får för fika? (Veckans viktigaste).

image113

En ny dag

Igår kom jag traskandes ut i köket, redo för Idol och allt, så sitter Tony och hans intellektuella polare i någon djup diskussion. Då vågade man inte direkt störa. Turligt nog var Dan också där för samma anledning, så jag fick kolla hos honom. Snällt! Tjejerna knäcker ju killarna hyfsat.

Ja, nu ska jag ha seminarium snart. Känns ju...helt ok.

image112 Hon är grym.

Hur många pauser hittills?

Oj alltså jag är inte effektiv. Jag försöker plugga, men det slutar med att jag hamnar i köket och äter något, eller vid msn. Nu ska jag gå och laga middag också. Något ordentligt ska jag laga, som tar lång tid, hmmn. Ikväll är det Idol också.

Allt jag längtar efter just nu är att få kramas med lillebror. Gud vad jag saknar Jesper.

image111

Oj, jag har liksom städat

När man måste plugga händer det väldigt lätt att andra saker verkar himla lockande. Idag har jag exempelvis städat - riktigt ordentligt. Såg ut som ett bombnedslag imorse och nu är det skinande rent à la Bree. Jag har inte städat sedan jag kom hit, haha, så det behövdes.

Nu har jag pratat med Anna och Joanna. Vad långt ifrån varandra vi är just nu.

Vill. Verkligen. Inte. Försöka. Läsa. Boken. Kunskapssocilologi. Den. Är. Sjukt. Svår!!! Tur att man kan förstå de 2 andra böckerna i alla fall. Men en är 600 sidor, hur ska jag komma ihåg saker? Jag är ju senil delight.

image110

Mat gör mig glad

Ahh, nu är jag sådär nöjd som man kan vara efter en god middag. Lax, potatis och broccoli-wok. Jag och Ylva handlade ju idag, kom hem med bland annat 8 st laxfiléer. Bra studentmat! Men det är viktigt med mat.

Imorgon har vi den sista föreläsningen innan tentan. Varför är jag inte stressad, uppjagad och orolig? Det är min första tenta, hallå? Ångest where are you?





I'm coming home

Jamen hörni, jag har ju en glad nyhet! Om endast 88 dagar anländer jag till Sundsvall, kl 21.50. (Den 20:e dec alltså) Det var väl roligt? Jag kommer nog kunna vara hemma rätt länge då, vi börjar den 10:e igen. Har inte bokat någon returbiljett.

Igår var jag hos Ylva och vi såg på Idol, Klassfesten och Svensson Svensson. Imorgon ska vi ta oss ända till Willys och handla. Jag längtar. Tycker det är himla kul att köpa mat. Bestämma heeelt själv, hihi. Köpa det jag tycker om. Trots att jag aldrig fick någon mat hemma som jag inte gillade. Jag gillar så gott som all mat, haha.

Nu blir det till att plugga antar jag. Om en stund. Fick så lite sömn eftersom de jäklarna nedanför hade dånande musik på tills 3, då alla började knacka irriterat. Även samma låt 5 ggr i följd, noll respekt. Gillas inte.

image108

Intressanta föreläsningar

Att gå på föreläsningarna ger så mycket mer än att sitta och läsa böcker. Jag skulle vilja ha mer föreläsningar, för jag tycker de är riktigt intressanta. Tur man är morgonpigg eftersom de alltid är vid 8. Det är myskänsla att sitta i en stor sal med en massa elever och bara lyssna. Käka frukt i pausen, småprata. Kommer jag från landet eller vaddå? Åh jag tycker om det här. Idag var vi i en ny byggnad också, Ekonomikum-huset. Spännande att få se olika.

image106 Det är att stress-plugga till tentan som inte kommer bli det roligaste. Men, men, vad gör det en fin dag som denna?

På toppenhumör, verkligen!

Åhh jag känner mig så otroligt glad just nu. Jag har börjat i kör! Det var väl lite oväntat? Följde med min kompis Ylva som också nyligen börjat. Jag märker nu hur mycket jag saknat det, det var verkligen hur roligt som helst. Och fikat som vi fick var ju gudomligt gott. Bullar och nån god nougatkaka, heaven. Det måste vi baka Ylva! Man fick välja varm choklad eller kaffe till och jag blandade. Det var seriöst det godaste jag druckit på läänge. Chokladen var så...ja chokladig. Åh toppenhumör! Vad härligt. Blev lite nervös när jag hörde att jag måste provsjunga, men det gick fint.

Så nu ska vi sjunga på gasquer och sånt. Vi sjunger för Göteborgs nation. Körledaren var en charmig göteborgska och pianisten är en rolig kille från vår klass. Jag gillar den här kören bättre än flickkören i Sundsvall. Den var så stor och opersonlig. Här satt vi länge och pratade under fikapausen. Åh, jag längtar redan tills nästa torsdag. Synd att det bara är en gång i veckan, haha. Det var perfekt att få ta bort tankarna från tentan.

image105

Duktiga gruppen

Ojoj vad vi har varit duktiga idag, jag och min grupp. Fem timmars diskussion om vår svåra bok med det byråkratiska språket. Starkt jobbat! Blev vi klokare? Jaarå, lite i alla fall. Imorrn är det seminarie som gäller, men är tveksam till om jag kommer säga nåt. Tenta om 2 veckor också. Den här roliga boken ingår, buääh. Vi gjorde en deal när vi var klara, att nu har vi verkligen pluggat färdigt för idag! Gud vad skönt det känns nu.

Och vad gör jag istället?

Det visade sig vara farligt att skaffa en facebook nu när jag har som mest att läsa i skolan. Plötsligt blev sidan väldigt intressant och jag spanar nu runt för fulla muggar. Grejen är att jag inte klarar av boken Kunskapssociologi. Den är för svår. Jag har verkligen försökt, men om det nu gått in en gnutta av den, så har det lika fort åkt ut. Tyvärr. Kul att hela den boken kommer på tentan. Hurra, hurra!

Man kanske ska gå och fixa sig lite lunch. Att äta är ju himla skoj alltså!

 Ja jag tyckte jag var bra modig när jag åt sniglar i Paris!

Jag faller för grupptrycket

Åh gud vad har jag nu gett mig in på. Jag har skaffat en facebook som varenda annan jäkel. Men eftersom alla har det så måste ju jag också ha, eller? Det verkar faktiskt ganska roligt. Men att överge bloggen, icke.

Hahaha jag dör

Vi läser en bok just nu som inte är på svenska. Åtminstone tror jag inte det. Jag och Ylva gav den ett försök idag, men tyvärr alltså, det låter som något jag och Linus skulle skriva på msn för att dryga med varandra. Det resulterade i två små sussande töser.

Ett smakprov: Den fenomenologiska analysen av vardagslivet, eller snarare av den subjektiva upplevelsen av vardagslivet, avstår både från alla kausala eller genetiska hypoteser och från påståenden beträffande de analyserande fenomenens ontologiska status.

VAAA!!!???? Ja det står faktiskt så. Generöst med punkter också. Hjälp! Jag funderar på att anställa frivillig smart nörd/tolk som kan översätta detta till svenska. Jag fick ett sånt skrattanfall åt eländet. Jag är för trött idag alltså.

 Pleeease somebody, help me.

Korridorsfest

Jajjamen, vi hade korridorsfest igår. Med rocktema! Jag hade svårt att hitta en outfit eftersom jag inte är någon äkta rocker precis. Och när jag dessutom sorterat ut en massa kläder innan flytten. Så jag blev väl rocker delight kanske. Eller ja, groupie möjligen? Det var roligt iaf, synd bara att inte alla i korridoren kom. 2 saknades. Självklart fick jag mig några bilder.

       

1. Jag försöker rocka till mig innan festen.
2. Dan (granne) och kompis.
3. Svart nagellack, hett, haha.
4. Therese till höger (granne) och hennes kompis.
5. Elin till vänster (granne) och kompis.
6. Ingen av dessa tjejer bor här.
7. Grannen Tony the tiger.
8. Grannen Markus.

Alltså saknades Linus (som skulle på kräftskiva) och Anders.

Go green

Då var man färdig i skolan för idag då. Hade seminarie och jag var inte för ambitiös. Det kommer, det kommer. Jag satt mest och tyckte att seminarieledaren var snygg, oops. Men det var intressant ändå, när jag inte tänkte på annat vill säga. Efter det var jag och Ylva och handlade - på en bättre ICA-affär än Folkes. Köpte en massa roligt smått och gott. Frukt, grönsaker och gogreen-produkter. Måste vara nyttig så jag orkar med skolan. Men ämnet är ofta roligt. Dock lite för flummigt och utsvävande, känns som filosofi och det är jag inte bra på.

Jag har aldrig riktigt förstått varför man ska analysera sönder saker som egentligen inte spelar nån roll. Typ är himlen blå eller är det bara så just jag ser den? Vad spelar det för roll!? Nej jag kan inte förstå.

 Idolkväll i köket senare med grönt te/vaniljsmak. Så gott!

Tack vad snällt

Åh idag fick jag paket! Gissa om jag blev glad? Det var ett stort kuvert innehållandes båda Kill Bill-filmerna. Tack Linus! En win-win-situation liksom. Han hatar filmerna, jag älskar dem. Han blir av med dem, jag får dem. Toppen! Nu måste jag få i mig mat. Skolan tar hårt på en. Har en tenta om 3 veckor redan, och det är på 3 tjocka böcker. Heh, jag känner stressen. Men jag ska sluta ha så höga krav, om jag klarar den kommer jag bli riktigt glad. Om allt går åt helvete får jag väl gifta mig rikt senare. Herregud, det löser sig.

 Hjältinnan.

Back to haunt me

Idag var vår arbetsgrupp riktigt ambitiös. Vi satt och läste det vi skulle tills imorrn, så nu behöver jag inte göra det hemma, yes. Jag tar ganska lätt på att vi förutom själva arbetsuppgiften också ska läsa en hel bok + flera kapitel i en annan inför föreläsningen imorrn. Kom igen, realistiskt? Tills idag var det 5 kapitel också tror jag. Kommer gå fint det här, haha. Såklart kommer Marx med i bilden, han ska då alltid försöka ta sig in i bilden på nåt sätt. Och Magnus Gezelius skulle bli besviken på mig om han visste hur lost jag är när det kommer till Marx. Det var ju alla samhällares plikt att kunna sin Marx ungefär. Nå fd. klassisar hur står det till med de kunskaperna?

Anton jag har hört den perfekta låten som vi måste spela när jag kommer hem. Billie The Vision & The Dancers "Overdosing With You" med gästsång av Säkert-Hello-Saferide-Annika Norlin.

"Cause I wanna OD on DH. I wanna OD on DH. Let me overdose on DH with you." Desperate Housewifes alltså. Lyssna på den.








Ärenden

Det känns som att jag måste fixa så mycket varje dag. Idag har jag varit till Försäkringskassan och till bokhandeln. Handlat ännu en bok. Och handlat mjölk också, på den enda ICA-affären som ligger nära, ICA Folkes. That's the shit...NOT! Affären är dyrare än ICA i Åre. Jag måste hitta någon bättre affär att handla i. Det känns så skönt när man har gjort klart det nyttiga. Inte för plånboken visserligen, men för mig. Hmm.

Jag känner mig glad! Höstlöven börjar ramla ner och jag har fått ordning i mitt rum. Men jag saknar. Igår pratade jag med Anna också. Åh, I miss you all.

 Så här såg jag ut min första dag här. Nedsupen och ensam, hehe.



Denna storstad

Så var Stockholmsvistelsen över. Det kändes allt för bra att få se några bekanta ansikten där, mitt i havet av alla okända Stockholmare. Och jag saknar dem nu. Håkan var jättebra som alltid, det är kärlek. Han pratar ju jättecharmigt. Den enda låten jag saknade var "Nu kan du få mig så lätt", den allra finaste.
Det var mycket fjortisar där ändå skulle jag säga. Några höll upp en skylt med hans namn och hjärtan på. Anton tyckte att vi skulle hålla upp en "Håkan jag väntar ditt barn!" Ja om det ändå vore så väl.

Just det, i fredags var jag ut med Ylva också. Vi lagade middag innan och sedan bar det av mot Värmlands nation, även kallad "Köttmarknaden". Hur skumt är det inte att festa i en gammal byggnad med porträtt på väggarna och i ett gammalt bibliotek där de stora bokhyllorna fortfarande är inglasade? Svar: Skumt.

Här kommer lite bilder. Synd att det inte gick att få några bra på Håkan. Brukar vara så på konserter.

        

1. Anton och Henke posar på MQ.
2. I lägenheten innan.
3. Emelie, Jag, Anton och Henke.
4. Skelande Anton.
5. Skelande Carro.
6. Håkan på scenen.
7. Ohh we looove yooou Hååkan. Håkanist ja visst!
8. Torben kom med på ett hörn där också.
9. Håkan igen, ah, vilken karl.

Stockholm i sikte

Verkar som att de flesta i min korridor ska till Stockholm i helgen. Bara en skulle eventuellt på Håkan. Ikväll ska jag ut. Testa på en nation för första gången här. Nästa helg ska vi ha korridorsfest med rocktema, kan bli väldigt intressant.

Nu var det en vecka sedan jag kom. En vecka sedan jag vilset vandrade runt i staden med karta och fick hjälp av främlingar. Jag vill inte alls minnas den dagen och den efterföljande. En massa dumma tankar hann vandra runt i min skalle då. Tänk om jag blir helt ensam här. Tänk om inte ens de datanördigaste datanördarna eller de svartrockigaste svartrockarna vill kännas vid mig. Det var inte många "Det löser sig"-tankar just då inte. Vilket jag däremot har nu. Herregud jag är ingen socialt missanpassad kuf, jag har ju oftast lätt att få vänner. Jag bara oroar mig för mycket i onödan, alltid.

       

1. Carolina-biblioteket. Sjukt bra val av namn.
2. Grön park på väg mot slottet.
3. Här skymtar man slottet.
4. Framme, here it is.
5. Har jag hamnat mitt i Versailles trädgård eller? Ser likadant ut.
6. Baksidan av slottet.
7. Domkyrkan.
8. Vårt kök, haha.

Se vad jag ser

Idag har det varit riktigt fint väder, mys. Jag har postat ett brev till de som har hand om jobb på äldreboenden här och hoppas på svar. Jag har också knäppt lite bilder så ni där hemma kan få se. Imorgon bjuds det på fler kan jag lova.  

     

1. Mysig gata.

2. Domkyrkan. Det går inte att visa på kort hur maffig den är.

3. En till mysig gata.

4. Fyrisån med alla cyklar runtom.

5. Det jag kallar Uppsalas Picadilly circus.
6. H&M i sikte, då känns det som hemma.


Home sweet home

Jag åt faktiskt underbart god middag idag. Godaste på länge. Det blev laxen med wokgrönsaker, grön pasta och sweet chilisås på det, heaven.
 
Jag tänkte bjuda på en bild på mitt otroligt vackra studentrum. Hum hum. Det är faktiskt lite större än vad det ser ut, det gick inte att få med hela. Har ju toaletten ungefär där jag står och en till hylla också. Inga gardiner har jag i min ägo än heller, för jag har ingen gardinstång. Jag kommer bättre och bättre in i det här livet, det är speciellt minst sagt. Och lärorikt.


Nu kan du få mig så lätt

Idag redovisade vi vår uppgift och det gick bra. Idag har vi också intervjuat en forskare och det var lite luddigt, men det går nog bra med den redovisningen imorgon ändå. Jag känner mig lite slapp faktiskt. Men det är nog bara än så länge. Jag är övertygad om att stressperioderna kommer. Någon dag.

Vädret är fint och höstmysigt. Jag och schyst tjej som heter Ylva tog en sväng på stan för jag skulle möta en tjej utanför H&M som jag skulle köpa en bok av. Så nu äger jag i alla fall en. Dessa dyra böcker, jaja.

Undra vad man ska laga för mat idag då? Jag är ganska noga med det där ändå. Har till och med köpt lax. Nu sitter jag och käkar cashewnötter och funderar på om jag ska ta ett kort på mitt stökiga rum. Lika bra att visa sanningen ändå liksom.


Förresten, sen när är inte "pjålig" ett ord? Dessa korridorsgrannar fattar inte alls vad jag pratar om när jag säger det. Är de typ födda bakom en hiss eller vad är det frågan om? Ska minsann kolla i ordlistan, hmm.


 Snart vinter då.


Ge mig Håkan

På lördag ska jag se Håkan Hellström, åh kärlek! Jag åker till Stockholm och möter Anton och co. Om någon kan få mig lycklig så är det kanske Håkan Hellström ändå. Underbar live. Jag pratade med en kille i min korridor som kanske också ska dit. Han förutspådde att en massa Uppsala-studenter kommer ge sig iväg på det. Man kanske ska slå på stort och åka iväg på Mika i november också. Det skulle ju vara oslagbart. Nu är det snart dags för Idol, det blir i köket. Jag äger ingen TV.

 

Jag bjuder dig på mig

Det har faktiskt varit en rolig dag idag, trots spöregn och höstrusk. Jag älskar ju hösten ändå, precis som alla andra årstider med sina kännetecken. Jag och min grupp hade en rolig uppgift idag. Vi läser om normer och funderar kring vad som händer om man bryter mot dem. Vi bestämde oss för att tränga oss i matkön, haha skitkul. Det var bara jag och en annan tjej som vågade - till slut.

Först trängde vi oss förbi långt bak i kön och de märkte oss knappt och brydde sig inte. Då gick vi och trängde oss på ett nytt ställe, då blev det lite irriterade blickar (typiskt svenskar). Sist gick vi och ställde oss alldeles där man ska ta mat och var inte direkt diskreta. Då knackade killen på oss lite surt och sa "Ursäkta, kön börjar där bak!" Haha så kul var det. Hoppas på fler sådana uppgifter.

Jag ska ta lite bilder men det har inte blivit av, spciellt inte i regnet. En dag kom jag på mig själv med att önska att jag var 40 förresten. Tragiskt va? Det var nog första dagen här, haha. Jag kände bara att det skulle vara så skönt att vara klar med utbildningen och förhoppningsvis ha ett stabilt liv. Det är typiskt mig, att inte leva i nuet, min kanske sämsta egenskap.

Nu har jag beställt Parlino, så om ett tag kommer jag att ringa ner er, så nu blir det inget mer bajs-Comviq. Vet inte riktigt när paketet kommer, men jag längtar.

image59

Uppsala-update

Herregud var ska jag börja? Jag tar det från början kanske. Den dagen jag kom hit ville jag bara lägga mig ner och grina (men jag kunde inte, hade ju ingen säng.) Jag har nog aldrig känt mig så ensam förut. När jag kommer in i korridoren ligger det en massa ölburkar i köket och det är allmänt kaos. Bra start. Hinner bara prata som snabbast med grannarna. Jag vågade mig inte ens ut i köket för att laga mat den där första dagen, jag åt ute. ENSAM.

Samma kväll, rätt sent, kommer mamma och Harry med mina grejor. Allt kändes bara tomt och ensamt när de åkte iväg till hotellet. Nedanför spelades skithög musik och jag bara låg och tittade runt där i mörkret. Rummet kändes ganska litet, men det känns finare nu när jag har mina egna saker framme.

Dagen efter åkte vi och storhandlade. Eller jag handlade, fick betala allt själv. Här ska man tydligen härdas på en gång. Köpte även en ny mobil, yaay, en sony ericsson walkman. Orkade inte vänta på den jag egentligen ville ha, och den här har ju bra mp3 (det jag främst ville ha.)

Nu har jag pratat en massa med grannarna och de bits tydligen inte. Vi har suttit i köket och hängt en massa. Idag var jag på min första föreläsning också. Träffade några härliga tjejer. Det verkar ganska svårt och jag är inte så motiverad än. Jag har verkligen 1000 saker i huvudet, det är så mycket som ska fixas.

Jag SAKNAR er mina vänner så mycket. Det känns mer på allvar här än det gjorde i London. Allvar skrämmer mig. Skriver mer snart.