PS3

Ahhh tentan är avklarad. Känns lika härligt som det alltid gör. Och den gick nog bra. Kom många frågor som jag ville ha. Grejen är ju att om jag inte klatar en fråga, men får VG på alla andra, så blir hela tentan underkänd. Schyst va? Men det ska den inte bli så.

Imorrn kommer jag hemelihem! Mamma berättade att hennes träsktroll Harry har köpt ett PS3! Med singstar. Hohoo det ska bli kul. Speciellt om Harry är med. Vad jag vet så kan han bara en enda låt, Gulligullan koko som en gök. Men han kan bara koko:et. Det kallar jag sångtalang.

image346

Lite magont, lite ångest

Aj alltså jag har ont i magen. Egentligen tror jag inte det beror på oro för tentan. Känns som något annat. Jag har i alla fall pluggat lite nu och tränat + sett dansprogram med granne-Danne. För jag har ju femman, mouhaha. (Och hans digitalbox, för han har ingen TV). Alltså tvingar han mig att se det med honom, för annars skulle jag ju aldrig vilja det. Han har hotat att stjäla min mat annars. Kanske (bara kanske) ljög jag lite nu. Men jag ljuger inte om jag säger att stöld av min mat skulle vara det värsta som skulle kunna hända mig. Gud...

Jag skulle behöva en kraaaaaaaam nu! Vill inte skriva någon tenta imorgon. Jag vill ligga på en blommig äng och döda myggor som attackerar mig. Nej fy, jag som är livrädd för myggor. Alltså måste jag ta med mig Anna, som agerade myggdödare åt mig när vi var små. "Annaaa en mygga, döda den!" Taskiga jag, haha.

Det blir i alla fall många som ska med på middag imorrn, jättekul!

image345

Läraren får ändå MVG

Jag fick just reda på att det inte alls är betygen som kommer avgöra om jag kommer in på psykologi B-kursen eller inte. Både negativt och positivt. Positivt är att jag inte behöver kämpa stenhårt, det är ändå lottningen som avgör. Negativt är att jag tycker det är lite orättvist. Det är bara 1/3 som kommer in. Men men, jag kan nog tänka mig pedagogik B annars då.

På torsdag är det tentadags också. Det känns ok. Dock är det hårda gokänningskrav. Men läraren får hur som helst MVG. Så jäkla bra lärarinsats. Och jag har lärt mig sjukt mycket, vare sig jag klarar tentan eller ej. Hela Sveriges historia känns det som...Och det är bara på den här delkursen!

Sedan på fredag kommer jag hem!!

image344

Självklart Annas idé. Haha. I kombination med Joannas superkamera.


Inte ett bra tecken

Okeeeej. Jag har städat och städat. Mitt rum skiner nu av perfektion = 5 Bree-poäng. Att jag till och med har dammtorkat ser jag som ett dåligt tecken! Dååålig motivation. Det har jag inte gjort sedan jag flyttade hit vad jag minns. Haha, fräscht. Nu sitter jag och mailar ut om att vi ska ut och äta på torsdag. Läraren höll också på att få ett mail, opsi. Men hon är cool. Skulle lätt ha fått följa med...

image343

Fierce

Kolla själva då! SNYGGVE.

image342

Hur svårt kan det va?

JAG ORKAR INTE PLUGGA!
Låter som en rebellisk tonåring som strax ska smälla i dörren och sätta sig och lyssna på emomusik. Men jag orkar faktiskt inte. Varken smälla i dörren eller plugga. Och såvärst emo är jag inte. Det är sol ute. Jag har köpt en ny snygg skjorta. Jag har blivit bjuden på muffins och chiabattabröd. Jag har helt enkelt inte ett dugg jävla lust med utantillinlärning om hela utbildningens historia från medeltiden till idag. Nej, däremot har jag tid att göra pannkakor nu tror jag.

Dessutom, hur lätt är det att plugga när grannen har kommit in i en Jumper-period. Ja ni vet "När heeeela väärlden står utanför". Varje dag. I know, här lär man sig det hårda livet.

image341



Hello stranger

Carro öppnar försiktigt dörren och tar ett kliv ut i den ödsliga tomheten. I köket försöker hon se genom dammet som lagt sig över det belamrade köksbordet, som för länge sedan slutade användas. En enslig vilda-västern melodi spelar inne i hennes huvud. En höboll blåser förbi. Hon förstår vad Linus tänkte när han för första gången besökte Matfors. Hon förstår vad Kim kände när han för första gången satte ner sina nyköpta Lacosteskor i samma lilla by. Hur invånarna betraktade dem med misstänksamhet samtidigt som de tuggade på höstrån och viskade "Strangers!" Men här förstår hon att nu är hon ensam kvar!!!

- MINA GRANNAR KOM HEM! MÅSTE NI VARA IVÄG PÅ PÅSKLOV!? 

Tur att Friskis & Svettis finns. Dit kan man komma och känna den familjära gläädjen igen. Killen i chockrosa byxor och limegrön tröja hade klippt sig. Tjejen med handduk kring halsen tog i lika hårt som vanligt. Snubben som alltid sprutar svett över hela golvet var inte där. Ack ja, vi är också en familj.

image340 

Brushan

Lillebrorsan har skaffat Parlino. Så igår ringde han mig för ovanlighetens skull.

Jesper: När ska du skaffa pojkvän då?
Jag: Haha, aldrig. När ska du skaffa tjej då?
....
Jesper: ...hmmm om ungefär 5 år.

GULLET. Ja det låter ju faktiskt vettigt. Då är han 16 år, haha. Varför ha någon jobbig brud innan dess?

image339

Våffeljakt

Ja jag har då tenta om en vecka. Därför bestämde jag mig för att cykla och köpa ett våffeljärn idag. Jag hittade ett - och en massa matvaror och skulle cykla hem i frid och fröjd med två stora kassar på varsitt handtag. MEN, vad händer? Ena kassens botten går sönder helt och alla varor studsar ut på asfalten. Faaan, svär jag. Jag plockar i dem i den andra kassen och får gå och leda cykeln hela vägen hem, med påsen balanserandes mellan styret och sadeln (vad det nu heter?). Den är så tung att den inte går att ha på ena handtaget. När jag kommer hem ser jag att alla varor är täckta med lingonsylt! Syltburken (1 ½ l) har spruckit. Hurrraaaaaa.

Men, jag ska ju i alla fall äta våfflor idag.

image338

American idol

Just det jag har träningsverk också. Det beror på allt skratt från igår när vi såg på American Idol i köket. Det var det roligaste jag sett på länge. Jättebra magträning är det också. Behöver ju inte ens köpa kort på friskis nästa termin egentligen. Magtränar on my own.

Hälsning till Anton: Nu kommer jag hem = fixa bilderna som du lovade. Jag lovar att säga upp kontakten annars din sega ##&&/((()=%//. (Här får du tänka dig ett valfritt fult ord).

image337

1 year ago

För prick ett år sedan kom jag hem från mitt äventyr i London. 1 år sedan!! Jag har alltså inte varit utomlands sedan dess, vilket är en katastrof (och ett I-landsproblem) för mig.

Annars blev jag väldigt glad idag när jag fick ett påskkort och en biobiljett av Big mama. Sådana där småsaker som helt plötsligt dyker upp gör mig överlycklig. Det var väldigt bra eftersom hyreslappen också kom.

image336

Jag och grabbarna vet ni...

Skrytmånsar

Idag har jag suttit i skolan med gruppen. Det ledde inte till mycket förutom förvirring, vilket jag skulle behöva lite mindre av. Men jag har ju en trevlig grupp. Hälften av tiden går åt till att prata om annat.

Nu ska jag snart träna. Det här med träning alltså. Jag har kommit fram till att träningspassen är bra tillfällen för folk att få visa sina skryttröjor. Vart man än tittar så ser man folk med sm-vinster hit och dm-vinster dit. På en tröja läste jag "befordrad". Wtf?

Vilken tröja ska bli min skryttröja då? Min coolaste och mest meriterande tröja är nog den som det står skoljoggen på. Den vann jag när jag var 8 år typ. Det var på den tiden alla fick priser.

image335



Happy

Jag har piggnat till! Kikärtspajen blev faktiskt skitgod. Mina korridorisar tycker mitt pajbakande har börjat gå för långt nu. Men vadå, det är ett steg i min becoming Bree-process.

Mitt i pajbakandet kommer den nya grannen på besök! Hon var skittrevlig. Vi hade rätt i att det var en icke norrländsk tjej. Hon pluggade inte juridik, utan till apotekare. Det blir kanon. Roligt med pratglada och trevliga människor i korridoren.

image334

Jag vill sussa sött

Jag jobbade natt i natt. Kanske därför jag är så trött nu och det går verkligen segt att skriva på tangenterna. Men det var en bra kväll och natt. En boende hade hyrt den superbra actionfilmen "Missing in action 3" med Chuck Norris, haha. Jag fick flashbacks från hemmet i Matfors när Harry agerade diktator i soffan och valde någon sjukt dålig b-actionrulle framför nåt så vettigt som exempelvis Top model. Det var hemska dagar det. Är man stor och stark så måste man ju vara snäll också? Den reklamen måste han ha missat.

Annars var allt kanon. Melodifestivalen hanns med också. Jag hjärta Rongedal. Vi gjorde en god pasta carbonara också med massa bacon och västerbottenost. Mmmm. Men det var så fett och gräddigt att jag seriöst höll på att spy. Ni ser där, jag är inte van vid sån onyttig mat. Jag funderar på att laga kikärtspaj idag bara för det (!?) Jag såg nämligen att de gjorde det i barnprogrammet "Livet enligt Rosa", för att Rosa ville bli vegetarian. Så nu tänkte jag försöka mig på det själv.

Mmmhmm en laxmacka med pepparrot som söndagsfika satt inte fel heller. Jag och Ylva har nu kanske hittat stället med de godaste mackorna.

image333

Sånt jag får kalla kårar av....



Ett bekant ansikte

En ledig dag utan skola eller jobb. Behövde inte ställa väckarklockan i morse, det är lyx. Somnade till Debatt på svt igår. Blondinbella och Ebba von Sydow var där och tjattrade om shopping. Det roliga var att när man minst anade det dök ett välbekant ansikte upp i rutan. Och vem? Lasse Krull från Matfors. Så jäkla kul. De som snackade om att det var alldeles för många stockholmare i programmet.

Go Norrland, go Lasse, go Matfors!

image332

Min vackra bild från Höga kusten.


Pirr

Jag har jobbat min första jour! Vilket betydde att jag sov över på jobbet ensam, men fick inte betalt mellan kl 02:00 och 06:00!? Hmm. Det gick bra i alla fall. Tror jag? Ingen hade dött imorse när jag kollade så.  Körde även bil tidigare på dagen och det var enormt bra att jag vågade det. Mitt bilsjälvförtroende var kanske inte det bästa. Har inte kört på ett halvår ju. Alla i personalen är så gulliga också. "Ring mitt i natten om det är nåt". Och så ringde de på morgonen för att höra om allt gått bra.

Efter det var det bara att bege sig direkt till ett seminarium. Nu är jag hypertrött, men ska ändå träna sedan. Först ska jag sitta och tänka på lunchen jag fick igår. En snubbe på jobbet är otroligt duktig på matlagning. Kyckling i någon lyxig marinad och potatisgratäng till det. Say no more...

image331

Vykort från London

Pust! 5 timmar i skolan. Jag är helt klart inte van eftersom jag är helt slut. Därför måste jag hålla min tankeverksamhet extremt låg resten av dagen för att inte blir sjuk eller liknande. Ja herregud.

När jag kollade posten så ser jag att jag fått ett vykort från London! Mina tyskor har varit där och hälsat på sina gamla värdfamiljer, synd att jag inte kunde hälsa på min, haha. Blev väldigt glad i alla fall, de två tjejerna är sådana där personer som man har tur om man träffar i sitt liv.

GRATTIS till Anton också som fyllde år igår. Jag spelade in en fin video åt honom på mobilen, vackraste sången ever. Det tyckte nog grannarna mina också. Jag hade helst sjungit ut som en galning, men det var morgon och eftersom jag är den perfekta grannen gjorde jag inte det, hehe.

Nu ska jag gå och träna för att försöka undvika stressen inför tentan som jag aldrig hinner plugga till. Sedan ska jag vara apatisk resten av dagen som sagt.

image330

Inte helt fel

Idag har jag jobbat igen, flera dagar på rad nu. Sa även att jag kunde jobba imorgon, men då kommer jag senare för jag ska hem till Kaiza med lite andra brudar och plugga och luncha. Hinner aldrig med att plugga känns det som. Det kom förbi en fd anställd till jobbet som skulle lämna några nycklar nu på kvällen och så fick jag skjuts hem. Fett snygg kille!

Jag har klämt min finne. Det känns bra att fortfarande vara en ungdom i utseendet, när man är en nukka i åldern.

image329

Hem

Jag är hemma från jobbet nu. Som den student och matälskare jag är så måste jag såklart berätta att lammfärsbiffar, ugnsstekt potatis och rotfrukter med en stor fet sallad och lyxssås till kändes SKITBRA! Jag kände medelhavskänslor. Och så har jag en finne.

image328

Jag åker hem!!

Jag har bokat en resa hem! Jag som egentligen inte vill det, men nu har jag gjort det i alla fall. Den 28-31 mars. Ingen lång hemvisit, men det är alltid nåt. Jobbigt känner jag nu, men roligt också såklart.

De ringde från jobbet också, det blir inget jobb i påsk som det var tänkt. Så frustrerande, fatta vad rik jag hade blivit. Jaja, inget att göra åt det. Jag får väl sitta och måla ägg i studentkorridoren eller nåt.
image327

Våra gissningar

Vi ska få en ny granne den 1:a april! Superspännande. Jag och Elin har gissat vad det kommer vara för en typ. Sedan få vi se hur rätt vi hade. Vi kom överens om en icke norrländsk tjej som studerar juridik. Dan hoppades på Linda Bengtzing.

OK, det känns som att hon kommer med i varje inlägg nu! Hon hjärntvättar mig. Vi fick till och med höra en av hennes låtar på ett träningspass igår. "Han kom som något gud har sänt, han sa att han hette Kent". Ja men genialiskt. Skit-Linda. Så, med det sagt nämner vi henne nu inte mer. Och om jag mot förmodan blir tvungen ska jag skriva "Hon som inte får nämnas vid namn."
image326

Hög på

Allt flyter på. Jag vill resa nånstans nu, men ingen verkar kunna åka med mig! Jag som kommer få råd snart. I alla fall till något fattigt land, haha. Baah. Balladalii dilaaa. Så snart åker jag iväg själv för fasen. Tråkiga fattigjon.

Träningen går bra också. Jag undrar vad ledarna tar egentligen innan passen för att bli sådär sjukt speedade (ja, de är ju värre än Linda Bengtzing, då är det illa). Kul att de har sån energi i alla fall, det smittar av sig.

Vi har en grymt bra lärare nu tycker jag. Hon bryter visserligen och det kan vara lite svårt att förstå ibland, men hon brinner för ämnet och är allmänt jättebra bara. För att sammanfatta vad Rousseu och en massa andra snubbar tänkte så gav hon oss en låttext av Pearl Jam som hon tyckte sammanfattade det bra. Cooling.
image325



Är du vad du äter?

Jag önskar att Du är vad du äter hade gått idag, det är trots allt väldigt kul att se, men jag börjar bli osäker på Anna Skipper. Om ryktena stämmer så lever hon inte som hon lär. Röker som...en 14-årig Matforsbo och super som...en15-årig Matforsbo. Och jag är inte vad jag äter. Varken en nöt eller ett ägg. Möjligtvis en böna. Men jag tror nämligen att Du, Anna Skipper...

HAR GENERAT DIG! Hamnat i prikära situationer och sällan eller aldrig satt hälsan i främsta rummet.

För varför ser hon annars ut att vara 10 år äldre än vad hon är? En för sin ålder fräsch 50-åring hade jag gissat på. Ack så fel. Min gissning är att hon varit jätteohälsosam fram tills att hon var 35, bara levt på skräpmat och cigg och sedan gjort en helomvändning och blivit hälsoguru. Vilket hon levat som i 5 år alltså. Det förklarar saken.

image324

Nej jag gillar inte

Alltså jag är lite smårädd för Linda Bengtzing. Det känns som att hon är så många olika personer att jag blir snurrig. Hon snodde Mikas text, Rihannas look och sjöng som en speedad arg man! Ja härliga kvinnor igår, Charlotte Perelli såg ut som en man blandat med min kusin Elina. Fast Elina ser inte ut som en man.

image323

Det bästa på TV

Let's Dance är så dissat. Så ska det låta ska det vara! Det är ett av mina absoluta favoritprogram. Jag blir så sjungig och glad av mig. Och Peter Settman är ju för charmig. Nästan i klass med Björn Gustafsson, men bara nästan. Ikväll sitter alla tjejer och ler sådär smygförälskat när Björn entrar scenen. Åh.

image322