It's time to fly

Det känns lite pirrigt just nu. Jag har nyss ätit den sista middagen hemma. Ändå känns det som andra gången gillt. Jag har varit med om det här innan, att lämna alla och åka iväg. Nu är jag ju inom Sveriges gränser herregud, jag kommer väl hem någongång. Och ni kan hälsa på. Att säga hejdå är något jag har svårt för, men nu ska jag vara positiv och ha det toppen i Uppsala.

Eller just det ja, jag ska leta upp ett farligt gäng och börja hänga med så jag blir lite cool. Bråka med hyresvärden, sno cyklar, moona på en föreläsning. Ops, Scrubs-moment again.

Ser jag inte alldeles jättefarlig, ärrig, sur och ond ut på den här bilden? Ehe.



Nu blir det inget mer bloggande förrän jag kommit fram imorrn. Wish me löck.



Karaokekarlar

Det blev en totalt lyckad kväll igår. Jag hade jätteroligt. Jag, Linus och Joanna började med att äta middag på kina. Från att vi träffades till dess att vi skildes åt på slutet skrattade vi så gott som hela tiden. Mest åt Linus, den eviga humörhöjaren.

Efter maten mötte vi Linus kompisar och tog en krogsväng. Först O'learys, sedan Irish och sist Daltons. Jag och Joanna hade aldrig varit på Daltons förut men där hade de karaoke som Linus och en av kompisarna var ivriga på. Vi blev bjudna på en massa drinkar, herregud tack. Först en baileys med kaffe som smakade alldeles för mycket sprit (det var Joannas granne som blandat den.) Efter det var enda önskemålet fruktiga drinkar. Då fick vi daiquiri, nån skitgod med lime och en om möjligt ännu godare med hallon/jordgubb och något mer. Shit, ibland är det härligt att vara tjej, haha. Det vi skrattade mest åt var Linus tappra "Kan jag använda CSN-kortet?"-försök.

Jag och heting-Joanna gillar minsann att posa. Här töntar vi oss på bussen hem. Det bjuder vi på. Det känns som att vi är skyldiga till det, så mycket som vi fick gratis.

           



Bra och dålig film

Igår såg jag två filmer som stod i sån kontrast mot varandra att det var läskigt. Den ena var nämligen jättebra och den andra så sjukt pinsamt jag-saknar-ord-dålig.

Först "Se upp för dårarna." Den var både rolig och så där mysigt uppiggande. Skådisarna var inte dåliga heller. Efter den såg vi den enormt värdelösa "The condemned." Den handlade om 10 personer som var dödsdömda och blev satta på en ö där de skulle slå ihjäl varandra. I detalj fick man se när de satte eld på varandra, plågade ihjäl tjejerna och annat sjukt i långa sekvenser. Jag saknar helt enkelt ord, se den aldrig! Om du nu inte vill slösa bort tid av ditt liv. Harry tyckte att den var bra och då blev jag riktigt arg på honom.

Näe, nu är det dags att göra någon nytta. Ingen gör den ju åt mig så.


image45


...Liksom glada stunder

När man som bäst håller på att städa kan man hitta alla möjliga roliga saker. Först hittade jag ett undanstoppat kuvert från farmor och farfar med ett födelsedags kort i...OCH 500 kr! Snacka om lycka. Hur kunde jag glömma bort att jag hade de pengarna? Woohoo. Ett under att de låg kvar.

Efter det hittar jag ett kärleksbrev från femman. Snacka om gulligt, hahaha. Gissa vilken film vi såg? Titanic såklart.


Svåra stunder finns de också

Min pappa har fått en ny lever. Jag och farmor hälsade på honom igår på sjukhuset, jag ville inte gå ensam. Det var ett mirakel att han överlevde operationen i Göteborg. 10 % chans sa läkarna och jag tog inte ens in det i min verklighet, som vanligt. Inget av det här är på riktigt, tänker jag alltid på nåt konstigt vis. Han låg i ett sånt där isolerat rum, för han har någon sjukhussjuka också. Så det var rock och inspritade händer som gällde.
 
Ändå trodde jag på något sätt att det var ett farväl jag tog av honom förra gången jag var på sjukhuset. För han låg så gott som inför döden då. Helt gul hud, på grund av levern och en uppsvälld mage större än en höggravid kvinnas. Benen är fortfarande mist hälften så smala som mina. Att gå är totalt uteslutet. Det tar på mig att se min pappa så, det gör det verkligen. Men han var i alla fall bättre den här gången. Jag vet inte hur framtiden kommer se ut, men det känns bra att flytta härifrån och lämna det åt sidan en stund. För jag bryr mig för mycket, jag blev inte som honom i det avseendet. Hur mycket han än ställt till med så kan jag inte sluta bry mig, inte låta honom ligga där helt ensam. För han har ingen. Och så skulle jag inte kunna göra mot någon. 4 månader nu sängliggande på sjukhuset, något man nog skulle bli rätt galen av.

Älskar dig trots allt pappa.

Hur långt har jag kommit nu?

Ja, ehm, ska jag avslöja hur långt jag kommit? Jag har ärligt talat inte lyft ett finger än. Jag har pratat med Matilda som trots allt kom levande hem från Turkland och jag har fikat en massa eftersom Harrys föräldrar kom hit. Jo förresten, helt handlingsförlamad har jag inte varit. Jag gick ända till Statoil för att köpa ett frimärke. Ni ser, jag är på väg. Herregud jag har ju flera dagar på mig!

 I Turkland kan man ha roligt. Och vara allmänt knäpp. Som vanligt då?

Karlar som gråter till Oprah

Nu har jag sett Ocean's Thirteen också. Jag gillar de filmerna. Grabbarna är till och med smartare än Jönsson-ligan. Undra om jag skulle platsa där? Tror nog det. Jag skulle till exempel kunna hjälpa till med...ehm...ja... typ...nåt i alla fall. Roligast var när de grinade till Oprah, haha. Karlar, karlar.

Nu har jag bokat min enkelresa till Uppsala. Så nu finns det ingen återvändo. Det börjar kännas lite nu. Jag har kommit en bit med packningen, men jag har nog över hälften kvar. Jag tar välbehövliga pauser ungefär var 5:e minut, så jag kommer inte så långt.


Jag ska komma på ett sätt

Jag läser på boendekontraktet jag skrivit på. Man får inte ha något uppsatt på väggarna med häftmassa, tejp, häftstift...och så följer en milslång lista ungefär. Är det så illa att man helt enkelt inte får ha saker på väggarna alls? Nej, jag vägrar. Jag ska nog komma på ett sätt. Kanske megatunna nålar? De får sluta tönta sig så där.

Jag kan ju inte lämna dessa vackra bilder hemma. Jag köpte dem ju till och med i London med enda syftet att ha i min framtida lägenhet.

 Retro...yeah.

Mästerkocken

Igår var vi som sagt hos Torben. Åhh så god mat han lagar! Jag säger då det, en huslig karl kommer högt upp på listan. Efter mycket om och men blev det äntligen dags för Antons nyinköpta Singstar, 90's. Roligt!

Har fått mitt lönebesked nu också. Varken nattbonus eller ersättning för det 2 timmars långa personalmötet. Det här går jag absolut inte med på. Så bäst för Jon att han bara glömt att sätta in pengarna. Snart kommer all personal vara puts väck. Jag är redan puts väck som tur är, helt underbart.

      

1. Allihopa tillsammans. Andreas, Joanna, Anton, Henke, Jukkle, Torben, Erika och Larsson. (Fin pose som alltid Anton).
2. En äkta "Schllll VAAA-pose"
3. Plastic fantastic
4. Torben och Anton jämför Bulgarien-brännor
5. Mitt äkta jag
6. Sött
7. Ledsen? Mystisk?





Förvirrad nattetid

Kl 2 i natt vaknar jag av att killen vars studentrum jag nu ska få äntligen svarar på mitt sms. Det har ju varit lite struligt med inflyttningsdatumet så jag ringde honom och han sa att det inte var några problem att jag flyttade in några dagar innan. Han skulle ändå inte bo kvar tiden ut. (För flyttar jag in måndag den 3:e sept som jag skulle får jag ingen flytthjälp hemifrån). Men då började hyresvärldarna krångla och jag fick höra av mig hit och dit till båda. Nu ska jag hämta ut nycklarna den 31 aug, på fredagen. Jättebra! Då har vi hela helgen på oss att fixa och trixa i lägenheten.

Nu måste jag fylla i kontraktet och skicka in + att jag måste fylla i en massa papper från csn (som jag inte fattar mycket av). Jag har verkligen en massa att göra nu, för att inte glömma packningen som jag inte kommit igång med. Puh...men roligt kommer det bli senare.

Idag slöar vi igen

Idag har vi varit på stranden igen, woho. Idag så bytte vi strand dock. Lite variation skadar ju aldrig. En daimstrut satt verkligen inte heller fel.

Anna ringde och hon har det bra i Göteborg. Så kul att höra ifrån henne. Lite synd att hon inte är hemma och glassar runt med oss, när vädret är som bäst. Imorgon ska vi till Torben i alla fall. Jag funderar på vad jag ska ha på mig, jag tänker mig nog nåt i den här stilen...HOT!


Konsten att slöa

Ahh vilken härlig dag. Att simma är nog seriöst det bästa jag vet. Eller kanske näst efter att äta då. Jag, Joanna och Andreas har legat och stekt, spelat kort och badat. Jesper fick följa med också, lille vän. Önska musik kunde vi minsann också göra, lyxigt. Såklart blev det Stars are blind för att få tillbaka sommarkänslorna från förra året. Det är så skönt gung i den låten och jag kände verkligen lugnet. Det blev också lite Sunblock, det är också sommar, haha. Det enda som saknades var väl möjligtvis någon Ted Gärdestad-låt. Det är äkta sommar.

Jag ägnade en tanke åt stackars Anton som måste stå där på Subway. Hoppas det gick bra på intervjun.

image29

Jag dör ut!

Hjälp vad är det jag läser på Aftonbladet!? Rödhåriga kommer snart vara ett minne blott. Om hundra år finns inte hårfärgen kvar alls. Bara 2 % av jordens befolkning är naturligt rödhåriga och det är tydligen för lite för att vi ska klara oss. Hjääälp, vilken katastrof. Nu måste jag alltså producera minst 12 rödtottar för att hjälpa världen. Jag känner pressen.

Du och jag Bree, du och jag...

image27image28

Shopping

Nu har jag varit en sväng i Birsta. Till min lycka upptäckte jag en ny underbar affär helt i min smak. Six heter den och jag tror jag varit i någon sådan butik utomlands. Kanske i Paris. Jag tänkte nästan köpa allt jag såg, men insåg till slut att det var omöjligt. De hade alla möjliga smycken som jag verkligen behövde kände jag. Till slut begränsade jag mig till ett brett träarmband och fyra par örhängen. Kom igen...det var länge sedan sist nu. Det var inte lätt att stå emot när allt var sjukt snyggt och rätt billigt. Lycka är att äga...ehem, nej det där tänkte jag bara. Jag köpte även Rosenrot-kapslar. Inte på smyckesaffären dock. De ska tydligen vara bra för rätt mycket, så varför inte? Tänkte jag. Det kan behövas för den tuffa studietiden nu.

Sminkning

Jag var tvungen att göra om min blogg eftersom jordgubbarna så mystiskt försvann. Och inte gick att få tillbaka. Hmn? Så det här får duga tills vidare.

Det löser sig alltid

Jag har fått ett studentrum! Det är ju toppen. Jag visste väl att det skulle ordna sig ändå. Det var via Norrlands nation jag fick det och jag tror det är ganska centralt. Kan inte riktigt tyda kartan, men det är ju helt klart inte mil utanför. Jag har ett eget rum (puh) och jag vet inte hur stort det är men det skulle ligga mellan 16-18 kvadrat. Jag har egen toalett (det viktigaste) och tvättställ. Sedan delar jag kök och dusch med 4 andra. Helt okej. Hyran ligger på 2750 kr/mån och det är ju vad det kostar, så det är inget att klaga över. Kabeltv och bredband ingår i hyran, yes! + Att den är nyrenoverad. Underbart det. Jag får inte flytta in där förrän 3 sept och uppropet är den 29:e aug. Hmmn...Det löser sig det med. Jag funderar på att ta en bussresa ner över dagen och vara med på uppropet/registreringen.

Det här ska bli sååå kul! Att handla mat är något jag längtar efter också. Åh jag längtar ihjäl mig. Jag slapp det fängelseliknande rummet jag såg på blocket som inte hade några fönster. Jag trodde ett tag att det var så det hela skulle sluta. Eller att möjligtvis Livets Ord skulle ta emot mig med öppna armar. Men det här kommer ju bli toppen!

  Always look up, som Anton hade döpt den här till. Haha, låter ju som något religiöst. Men tänk positivt gott folk. That's the only way.

Lyckorus

Åhh jag känner mig så förbaskat glad. Kan det möjligen bero på att jag idag jobbade mitt sista pass på Subway? Svar: Jaaaa! Helt underbart. Jag sa det till den sista kunden "Du blir min allra allra sista kund här någonsin". "Oj känns det bra?" "JAAAAA...eeeeh jag menar näeee" sa jag och kastade blickar runt så att inte vissa personer var i närheten. Men sedan sa jag "Ohh jaa" och log med hela ansiktet. Nu hoppas jag verkligen att det inte blir extrajobb på något Subway i Uppsala. Det är verkligen sista, sista, sista utvägen. För ett extrajobb måste jag nog ha.

Jag firade det hela med lite apoteksshopping (utan Anton tyvärr).

image24

Subway ta er i brasan! Med vänliga hälsningar Carro

Inget boende, hjälp

Tralalla jag har ingen lägenhet i Uppsala. Jag kommer få bo på gatan. Jag kanske ska tälta utanför universitetsområdet? Nej just det ja, hade det inte varit för tältfobin kanske. Därför söker jag nu andra lodisar som jag kan starta ett gäng med och råna korvkioskar och sånt. Tänk så trevligt vi kan få det tillsammans.

Så jag kommer nog sammanfatta min studenttid så här när jag slutat: Jag hade inget boende, ingen mat, jag var aldrig ren, men hey jag gick ju på en statusskola.

For your information tror jag faktiskt att allt kommer ordna sig och att jag kommer få det toppen. Till slut.

image23

English please

En dag satt jag och zappade fram och tillbaka mellan alla TV-kanalerna utan att hitta något att se på. Så plötsligt stannar jag på BBC. Efter en stund kommer jag på att jag suttit och lyssnat på de utländska nyheterna en bra stund och jag fick en massa London-flash-backs. Det var en av de få kanalerna de hade där. Förut tyckte jag inte alls att det var kul att prata engelska, nu tycker jag att det är skitroligt. Alltid när det kommer in turister på Subway vill jag prata lite extra. Jag tror det var den grymt bra läraren jag hade i London som bidrog till det.

Så nu när den mesta kurslitteraturen kommer vara på engelska tycker jag inte att det är pest. Jag vill bli grym på engelska. Idé nr 1: skaffa en engelsktalande boyfriend.

Jag fick mail från en av mina tyska vänner igår. De hade sett Orlando Bloom innan de åkte hem. Och jag var inte där!

 Äh vad gör det, jag fick ju på sätt och vis se honom i alla fall.



Breath in...breath out

Nyss hemkommen från jobbet. Jag försökte vara positiv och glad hela dagen, men till slut gick det inte längre. Jag var trots allt själv i flera timmar och det är Drakbåtsfestivalen = massor av folk! Förstår mig som vanligt inte på hur chefen tänker. (Om han nu tänker, det är frågan). Till slut var jag så nära till tårarna att jag fick vända mig bort en stund, andas och tänka på något roligt. Som engelsmännen som kom in tidigare under dagen och sjöng i kör:

You're way too beautiful girl
That's why it'll never work
You'll have me suicidal, suicidal
When you say it's over
Damn all these beautiful girls
They only wanna do your dirt
They'll have you suicidal, suicidal
When they say it's over

Väl hemma så brast det.

Nu vill jag bara sova. Åkte in till stan vid 10.25 imorse och tog 21.15-bussen hem.

Jag kom in!

Jag fick nyss reda på att jag kommit in i Uppsala ändå, så jag är lite darrhänt när jag skriver nu. Kollade extra noga ifall att jag skulle sett fel i anmälan. Men "antagen" måste väl ändå betyda att jag kom in. Jag hade förberett mig på att flytta till Västerås. Nu känns det konstigt att inte göra det. Undra om jag kommer få någon bostad ens nu? HJÄÄLP vad nervös jag är. Samtidigt förstår jag det inte än, jag kommer faktiskt att flytta. Ibland går nervositeten över för att jag inte tagit in det än. När jag tittade i anmälan var Västerås struket. Så nu kan jag alltså inte välja annat än Uppsala. Lika bra det. Velig nr 1 sitter ju här. Nä förresten, jag känner veligare människor, nämner inga namn (Joanna, Joanna, Joanna). Haha, nääerå. ;) Eller jo, när det gäller kläder speciellt.

Bra nr 2: H&m hade fått in nya koftor och jag fick min i organisk bomull ändå. Yes! Mjuk och skön.
Bra nr 3: Joanna slutar jobba snart och då blir det förhoppningsvis stranden. Att simma är liiivet dudes. 

Och Johanna, jag kunde inte låta bli att sno detta från din blogg. Det var ju superkul. Så här skulle jag se ut om jag var en Simpson. Rätt het eller hur!?

image20Jag valde klädseln "In my birthday suit". Jag vill se nya filmen!

I'll pack my bags

Idag måste jag sätta igång med packningen. Jag har visserligen redan det mesta nere i kartonger redan, men något säger mig att jag måste tänka om. I kartongerna ligger alla mina saker. Jag kan faktiskt inte ta med mig allt jag äger och har. Det känns ju lite onödigt. Jag får nog slänga lite mer också. Jag har blivit bra på sånt numera. Förut sparade jag varenda liten pryl.

Jag har en rolig punkt på min lista också. Höstshopping. Jag började lite smått igår med en snygg T-shirt från h&m som duktiga Cassandra Rhodin har designat. Koftan jag ville ha i organisk bomull var slut. Jag har som tur är spanat in annat tjusigt och det ska bli en massa mysiga koftor.

Det som gläder mig allra mest just nu: endast 5 pass kvar på Subway!!! Lycka.
Det som gladde mig allra mest i morse: Flyg 29 saknas! I love it. Joanna såg du avsnittet?



Rödhåriga tål mest

...Kanske inte när det gäller solen, men i alla fall när det gäller att doppa sig. Eller så skulle jag egentligen blivit en fisk? Det blev en skön simtur (i alla fall för mig som inte pjålade, haha), kulglass, sol och babbel.

Dagen var alltså mycket härlig, med härliga babes. Nu kommer vi inte få träffa Anna på jättejättelänge eftersom hon flyttar till Göteborg. Och snart flyttar väl jag också.

 Haha, gammal bild ja.

Hur tänker de?

Pinsamt men sant, jag tycker att serien Girls of the Playboy mansion är himla rolig. Man får en inblick i Hugh Hefners 3 flickvänners liv. Ett liv i lyx, minst sagt. De får vad de vill, när de vill. Jag tror seriöst att girlfriend nr 1, Holly, är kär i gubben på riktigt. Kendra och Bridget måste vara lycksökerskor. Frågan är om det är värt att ha sex med gamlingen för att få det där lyxlivet? Ieeuh. Jag vill veta hur de tänker egentligen!? De väntar säkert bara på att han ska gå och dö. Undra om de ens får ärva något? Han har ju trots allt barn.

De verkar inte heller vara de smartaste brudarna om man säger så, men jag gillar Bridget bäst. Hon ler konstant och är alltid positiv. Svårt att vara det när man hela tiden får åka iväg på lyxsemestrar och äta på alla lyxrestauranger?

Idag: Stranden förhoppningsvis! Jag har badpanik. Måste få bada. Je l'aime bien.