God morgon

Nu sitter jag och väntar på att den ökända duon Big Mama & Harry ska komma förbi. Kul att se dem! De ska komma med min cyklel, är lite orolig för den. Kommer den bli stulen nu? Då gråter jag ihjäl mig, nej men nästan. Hoppas de inte ska vara så mycket i min lilla bunker bara, det ser förjävligt ut här. Var veckor sedan jag städade, oops.

Fick min tenta godkänd igår också.
image321

Exakt så här ser de ut, så ni vet.

Full roll

Jajjamen idag är det full rulle som gäller. Först plugga i skolan (amen kom igen nu, det är värt applåder!) med tre jätteschysta tjejer som jag bildat grupp med, Kaiza, Maja och Angelica. Jag är så taggad för den nya kursen, den verkar rolig. Pedagogisk historia, som kopplas till nutid. Sedan ska jag jobba 16.00-22.00, yes!

Allt rullar på bra nu.
image320

Positiva tankar

Åhh vad finns det att INTE vara glad över idag? Inget. Jag ska jobba, jag fikade underbart gott fika igår (macka med pesto och mozarellaost + bärpaj), det är soligt, min köksvecka är slut och det är en som vill köpa böcker av mig! GLÄDJE alltihop. Det enda negativa är väl att jag inte kan se film med Ylva idag som tänkt. Vi skulle se klart den härliga filmen Across the universe, som vi började se förra helgen. Vi får hitta en annan dag.


image319

Inte ens det falsksjungande gitarrmongot på våningen ovanför ska få sabba min dag. Trots att han börjar sina övningar 01:30...och är i full gång nu igen. WHATEVER känner jag just nu.

Coffee

Ja vad kan passa bättre än en fika nere på stan en söndsgsförmiddag som denna? Typ inget. Jag har redan börjat fundera på vad jag ska välja, hihi.

Melodifestivalen igår. Jag orkar inte. Har BWO endast en lååång låt som de bara väljer att sjunga olika delar ur på olika framträdanden? Nej dags att upp och hoppa, här kan man inte ligga och dra sig. Nu är det fika som väntar.

image318

Gott, eller ser det bara ut som BAJS!?

G som i gemenskap

Jag dööör, skäms ihjäl och här håret framför ögonen som jag gör när något är pinsamt. Såg nyss den sjukt underliga filmen G som i gemenskap när jag lagade kycklingpaj i köket. Nichlas Wahlgren, Magnus Uggla och han som spelar Abbe i Madicken i sina unga dagar fick mig att tokskratta, vilket i och för sig är en bra sak. Men SHIT VILKEN SKITFILM. Hade jag medverkat i den hade jag aldrig vågat visa mig igen. Starkt gjort att gå vidare efter en sån katastrof. Abbe, du skulle ha satsat på Madicken. Hon hade ju i alla fall fint hår och inte sjuka kläder som brudarna i denna film. Och rätt vad det var så hade de inga kläder alls och började tokporra sig!! Hjäälp.

image317

And that's why I love him

Och så gör han det igen, min bror alltså. Han är den sötaste. Vi sitter inne i ett resonemang på msn då han säger:

Jeppe: SKA SKITA, HEJDÅ! PÅ 20 MINUTER IAF
Carro: Haha men suck
Carro: Så länge!?
Carro: Får jag skriva det i bloggen?
(Efter typ 20 minuter)
Jeppe: NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ
Carro: :(
Jeppe: OK DÅ =D

image316

Muuuu

Alltså min kropp är felande. Jag är redan hungrig trots att jag nästan nyss åt frukost. Jag har sagt åt den att skärpa sig, men den lyssnar helt enkelt inte på mig. Jag tror det beror på att jag tänker så många smarta tankar, så energin tar slut. Jag håller ju på att tenta-slutspurta just nu nämligen. Idag ska den vara inne, ingen återvändo. Det känns riktigt skönt! Man lär sig väldgt mycket på hemtentor ändå. Så när jag kommer på arbetsintervju i framtiden och de frågar vad jag kan tillföra företaget ska jag svara med överlägsen röst: "Jaa jag vet exempelvis att kognitivismen fäster vikt vid de mentala processerna som ändras i våra huvuden när vi lär, anställ mig!!"

....Jag lär garanterat få jobb.

image315

Bara därför måste jag lägga in en bild på de här gubbarna som står vid vår stuga. För det har med saken att göra. (OK jag börjar få slut på bilder, hjääälp.)

Tur man har en söt bror

Jesper min lilla bror är så söt. Lillskiten.

Carro:
ska du också se på top model om en timme? 
Jeppe:
nä!! :|
Carro:
hahaha vadårå?
Carro:
och senare är det Girls of the playboy mansion, dina favvisar
Jeppe:
tjejer!
Jeppe:
urk

image314

Det är ju hur roligt som helst. Hur sjuka är de inte som lever med en 80+-are som alltid går i röd morgonrock?

Viktigt med belöning

Jag kämpar på med tentan. I alla fall ibland. Tur att jag har såna härliga kursare som hör av sig och som man kan diskutera med. Eller bara skicka trevliga sms med. ;) Men den där skräcken finns där - tänk om allt jag skrivit försvinner. Jag skulle lägga mig ner och dööö och gråta om vartannat. Det är nästan så att jag måste maila allt till mig själv - efter varje ny mening. Det har jag inte gjort men, i tanken så! Man måste ju leva ett riskfullt liv så att säga. Det blir ju lite mer spännande så. Annars får jag muta grannen och datasnillet Tony med något trevligt, så kan han nog fixa det.

Nu ska jag snart belöna mig själv (mmm viktigt inom behaviorismen har jag lärt mig, nu ska jag hålla käften jaaa) med Top Model 9. Synd att de ska vara så sjukt jobbiga att höra på bara. Kanske ska titta med ljudet av? Och senare är det Girls of the playboy mansion, favvon. Hurra!

image313



Det går...nog

Hehe jaaarå, nya tag idag! Jag är faktiskt på G nu för en gångs skull. Först ska jag bara...som Alfons säger, fixa lunch.

Jag drömde att jag jobbade på Subway, huuh. Ska ringa Jon och kräva betalt. Det var ju faktiskt lika jobbigt som i verkligheten. Plus att jag måste ha OB, jag drömde säkert hela natten...

Jag vet precis vad jag skulle behöva nu, en resa eller att se en musikal. Varför inte båda? NUUU.

image312

Varför inte Grease till exempel?

Jävlar

Tentajävel. Tentajävel. Tentajävel. Tentajävel. Tentajäääävla-jävel.

Oj jävlar vad jag svär då...Pust.

Jag och mina pedagogik-kompisar gråter åt det här eländet. Vad är det för konstiga frågor!? Baaaah.

image311

Haha. Det här är min "sörjande-look".


Sit back, relax

Två härliga arbetsdagar är avklarade. Behöver jag nämna att jag gillar det stället så mycket? Jag stod för middagen båda dagarna. Igår sa jag att jag skulle göra en traditionell norrländsk wok, från ett recept som min mormors mor skapat. Det tyckte klienterna lät vääldigt exotiskt, haha. (Egentligen var det såklart en vanlig men väldigt god kycklingwok). Man får överdriva lite sådär för att de ska bli positivt inställda, hihi. Idag gjorde jag laxpaj med broccoli och fetaost. Fett gott.

Och vet ni vad? Jag förtjänar ett sånt här bra jobb. Kom igen nu, tänk på alla bajsstjärtar jag torkat! Och dessutom har jag ju även luktat bajs en längre tid (tack Subway). Nej det här är inte mer än rätt.

image310


Schalger

Alltså vad är det här? Kollar på schlagern, haha. Okej jag ska inte dissa alla. Får ni förresten också betalt för att titta på detta? Jaså inte? (HEHEHEEE)

1. En blond fjant med stjärthaka som alltid har sjukt intetsägande låtar.
2. Härliga Lasse med gnäll-gos-rösten. Men jag missade hans framträdande här och hörde bara på snabbgenomgången. Tur att jag får höra honom varje gång Ylva ringer min mobil.
3. Någon öststatsbrud som pratade mer än sjöng. Jag trodde att jag hade lyckats tyda att hon ville att alla skulle dansa polka. Men låten hette tydligen något helt annat.
4. Jimmy Jansson 2 som bara kunde hålla ena ögat öppet.
5. Biljardbollarna i röda kläder. De var ju charmiga ändå.
6. Skönsjungande jätte på sisådär 3 meter.
7. Några jävla idioter som kommer med en låt om kebabpizza. What the...?
8. Hmmm vilka var det här nu igen? Två halvkända heta brunetter. De borde ha övat in den förvånade "åh-vi-kom-vidare-blicken" lite bättre. Haha, nämen vad nu!? Andra chansen, haha.

Näe...BJÖRN GUSTAFSSON FOR GLOBEN.


image306

Trög i starten

Trots att jag har hemtentavecka (livet är hårt, men hårdbröd hårdare) så känner jag mig glaaad. Tror framförallt att det beror på alla trevliga/intressanta/roliga människor som ständigt påverkar min vardag. Sånt är kul!

Annars ser det ut att vara världens vårväder ute, men det är luriiluur. Egentligen är det svinkallt och blåser. Jag har räknat ut att jag måste lyfta min putiga lilla (stora?) stjärt från den här stolen 3 ggr idag. 1. Jag ska köpa en bok på stan. 2. Jag ska möta gruppen min och prata igenom tentafrågorna lite. 3. Jag ska träna. Nu glömde jag visserligen alla gånger jag ska äta också. Så vi säger att det blir ungefär 56 ggr som jag måste resa mig.

image305

Reeeady, ok?!

Dags att börja då

Nu har jag fått hemtentan. Den är lite ogripbar, precis som hela kursen. Jag råkade göra mig av med den ganska snabbt dessvärre. Jag glömde att lämna in utvärderingen när jag gått från klassrummet och då tänkte jag "äh, jag slänger väl den då". Sedan upptäcker jag att det är utvärderingen jag har kvar i min hand och hemtentan är mystiskt förvunnen...

Och så det här med alla hjärtans dag. Varför vara ledsen en dag som denna? Alla söta sms och mms från kära vänner är mer värt än något annat.

image304

Ett hjärta till er.

Min paj

Jag är seriöst tvungen att skriva ett inlägg bara för att skriva hur in-i-helvetes god min broccolipaj med fetaost blev. Sjuuuuuukt god! Jag är en vuxen kvinna nu alltså. För det är man om man kan laga paj. För det kan Bree i Desperate Housewives som är min förebild och idol.

Japp jag hörde till och med berättarrösten i D.H säga: "And she made the perfect pie, which only made her neighbours more jelous of her"...eller nåt i den stilen. Och sedan rättade jag till mitt röda hår som var perfekt plattångat och lite uppböjt i topparna. Nej det var det inte, men jag låtsades.

image302

image303

Ineffektiv

Oj alltså, jag känner mig mer ineffektiv än typ...Anton. Då är det illa. Jag har inte pluggat på hela dagen och får antagligen skylla mig själv längre fram. Men så får det vara, för jag orkar helt enkelt inte. Trots att jag ätit en god svampomelett till lunch. Det löser sig alltid ändå. Däremot ska jag träna om sisådär en timme.

Annars är det strålande sol ute! Man kanske ska gå ut och få sig några fler fräknar på nosen?

image301

Pluggförsök

Idag gjorde jag ett tappert försök att plugga på Carolina-biblioteket. Men det var så kallt där att jag var tvungen att gå hem igen efter en timme. Så nu sitter jag här och ska försöka ta tag i mitt liv, hehe. Måste nästan läsa nu eftersom jag missar två dagar av hemtentan då jag ska jobba.

Jag har även lovat mig själv att börja äta mer varierat. Det blir pasta och nudlar alldeles för ofta och det är slut med det nu. Inom en snar framtid ska det bland annat lagas broccolipaj med fetaost och någon annan dag kålpudding. Sedan har jag ju kyckling och lax som jag kan mixtra med. Igår gjorde jag pannkakor med jordgubbar och keso. Mmmmmm.
image300

Vill ha

MEN jag vill ju ha den här! Synd att en tröja för 500 spänn inte är i min prisklass just nu.
image299

Måwndaug

På torsdag får vi ut en trevlig hemtenta. Så det är hur jag ska fira alla hjärtans dag. Fick en till jobbdag i helgen också, så nu ska jag jobba både lördag och söndag. Det känns nästan som att högre makter kände på sig att det bästa var att ge mig en till jobbdag, efter all shopping. Tack högre makter, även om jag inte tror på er.

Hur förvånad blev jag förresten inte då när jag öppnade min nya förpackning med Rosenrot-kapslar och upptäcker att den är fylld med Omega 3-tabletter!!?? FÖRVÅNAD. Hallå, sådana har jag ju redan dessutom...
image298


I en annan del av köket

Nu har jag varit och tränat. Kanske behövdes efter en massa tårta, annat fika och choklad. Imorrn ska jag träna med Ylva också.

Nu är det snart dags för "I en annan del av Köping" i köket. Kanske kan bli en ny vana i stil med Bonde söker fru och- Idolkvällarna. Bästa grannarna man har ändå, även om de inte är renliga av sig. Jag trivs ju faktiskt i Uppsala oftast. Speciellt om man ser till människorna jag känner här. Boendet är inte det bästa som sagt, men man kommer ju en bit med bra grannar och vänner som tur är.

image297

Ja jag är en...

Puuust nu har familjen varit här och jag måste säga att jag är helt matt. Mysigt har det varit, men påfrestande, haha. Fyra personer i ett litet sketet rum, det blev så båda nätterna. Det första de gör när de kommer är att öppna öl och cider och sedan jäser vi i min säng. Tittar på Let's Dance på min TV. Jag har en egen TV för första gången i mitt liv, wiho! Vi har även fikat och ätit sushi mm.

Och jag heter Carro och är en shopaholic. Jeesus alltså den här helgen blev dyr för mig. Bland annat handlade jag mat för 1500, men då har jag mycket smått och gott vill jag lova. Sedan hittade jag rätt bra med kläder. En hoodie, två koftor, ett par sommarbyxor, en sportbehå och ett par högklackade skor. Det mesta av det behövde jag verkligen. Jag äger exempelvis inga skor med klackar...typ. Nu har jag även en egen vattenkokare. Den ska jag ha på rummet så jag kan sitta och pimpla te när jag vill. Men är plånboken ledsen är människan glad, eller hur man ska formulera det.

      






Snälla min moder banna inte mig

Åhh idag kommer familjen - hurra! Första natten ska vi tränga ihop oss i mitt lilla rum, det blir mys det. Jesper ska få en försenad födelsedagspresent också. Ska även fixa tårta till de små liven. Sedan får vi se vad som händer i helgen.

Först och främst ska jag ge mig iväg och träna. Sedan väänta, vääänta och vänta på att en stor vit minibuss med norrlänningar ska anlända. Eller okej det blir bara 3 personer, mami, Harry och Jesper.

 Den finaste bilden jag kunde hitta på modern min. (Hehee nä då mami, men du vet ju att du är snygg så du kan du bjuda på den här.)

Någon måste ju...

Nu har jag och min granne Elin varit fasligt duktiga. Vi har städat hela vårt äckliga kök. Gått ut med alla miljoner kassar med flaskor, tidningar, skräp, mm. Eftersom vi har skadeinsekter så rengjorde vi alla utrymmen kring sopkorgen. Duschade delarna i duschen. Känns jättebra att ha gjort något i alla fall.

Det bästa av allt, min första arga lapp kom till idag - framsteg. Eller den var inte arg, men vi skrev i alla fall en lapp så vissa slöa idioter ska fatta. Inte för att jag tror de kommer göra det direkt, men man kan ju alltid hoppas.

image286

En massa tankar

Det är lite krångligt just nu. Verkar inte som att det går att få ihop mina studier rätt om jag byter till Mittuniversitet. Joanna, hjälp. Så jag vet inte hur det blir med nånting. Skulle behöva besluta hur jag ska göra i sommar också, men det är ju svårt när man inte vet var man får jobb.

Det finns en anledning till varför jag drar mig för att åka hem också - då vill jag nämligen inte alls tillbaka sedan. Jag räds verkligen för den där känslan man får av att komma tillbaka hit, precis i början. Sedan kommer vardagen och vanorna, då går det lättare.

Ahhhhh vuxenvärlden.

image285


Hektisk dag

Det här blev en ganska hektisk dag trots allt. Vi fick en gruppuppgift att jobba med som tog många timmar och vi satt hemma hos en kille i vår grupp. Han bjöd på supergott te (saffran/chili) och mackor, schyst och väldigt välbehövligt. Har nog aldrig fått en sån dryg uppgift nångång...

Sedan var det dags för kören. Fick nästan en liten tår i ögat av glädje när en tjej hade med sig hemgjorda semlor. LYCKA kan jag lova. Eftersom vi provar på lite olika genrer så provade vi idag på en folkvisa. Den var sjukt bra och rolig att sjunga. Så nu kan jag de tre olika stämmorna och ska lära två andra personer hade jag tänkt. Det blir ett partytrick det.

image284

Fetto

Imorse vaknade jag av ett finfint sms i stil med "Hej idag är det ju fettis-dagen och då tänkte jag på dig"...från min kära Anton. Jag tänker på dig också din tjocka dummer.

Den som tar med sig fika på kören idag kommer nog inte ta med sig semlor gissar jag. Så det blir till att köpa sig en egen. Shoppat en ny tröja har jag också gjort - en somrig. Så idag ska jag gå runt och retas med vintern och visa att jag minsann vill ha grönt gräs och värme. Eller blommor kanske, som det är på tröjan.

En semla vill jag också ha. Allt för fettet, inget för berömmelsen...åh Håkan. Fast allt för konsten håller jag också med om. På tal om det ANTON FÖR I HELVETE FIXA KLART BILDERNA SNART!! Mupp. Du vet att jag inte kommer hem annars. Så är det med karlar, de måste mutas för att få fingrarna ur arslet.
image283

Jobba, det är liksom kul

Varför känns det alltid lite motigt att gå till ett jobb? Även om man trivs så bra som jag. Är det för prestationsfrågan? Tror det. Men så fort jag kom fram så försvann alla de tankarna och jag hade en toppenlördag - på jobbet. Åt god mat både till lunch och middag. Broccolipaj först och sedan kycklingwok gjord av mig. Jobbade med en ny trevlig person. Så nu är jag "den charmiga norrländskan med modellnaglar". Haha, annars kallat fattig hemmamanikyr. Men det höll faktiskt på att bli en dyr affär med nagellacket.
-160 kr, sa kassörskan.
-Em va? Kostar de inte 25?
-Jo, OOOOJ! Jag var inne i mina egna tankar.
EH JAG MÄRKTE DET. DUMJÄKEL. Så sa jag. Nej bara tänkte kanske.

image282

Glader dam

Härlig dag. Fick nyss reda på förra tentaresultatet, så nu kan jag lägga sociologi-kursen bakom mig, den är avklarad. Sweeet.

Nu ska jag strax iväg och jobba. 10 timmar, friskt humör! Träningspasset igår var jätteroligt också. De hade ny musik och den var verkligen bra utvald. Precis såna där låtar man vill träna till, typ Mika och Adam Tensta. Hallen var proppfull, verkar vara populärt att träna på fredagar.

image281

Åh sötaste Bröderna Fluff-håret! Vill fluffa med.

Så var det feberurari

Hahaha jag har sålt den sämsta boken jag någonsin läst - Kunskapssociologi av Böger & Luckmann. Tur att jag lyckades sälja just den, stackars köparen bara. Fniss, fniss....

Nu är det alltså feeebrururuari. Jag ska jobba hela två gånger den här månaden. Till exempel imorrn. Och nu ska jag snart träna, vilket betyder att jag måste ladda upp med en massa kolhydrater. Precis som alla andra dagar, då jag inte tränar. Hmmn. Då "laddar" jag upp för att det är gott. Vad vore livet utan pasta!? DYRT om inte annat.

image280

Titta pasta kan till och med se ut att höra hemma i ett korallrev.