Nyår

Gott nytt år era fula jävlar!!!!

Hihi.

Dear friend

Igår gjorde jag något jag saknat, jag var hos min bästaste Anton. Sjöng lite Sing Star och annat roligt. Han må vara världens segaste mupp, men jag klarar konstigt nog inte av att vara less på honom i mer än 5 sekunder. Alltid lika roligt att antingen skratta MED honom, eller ÅT honom, hehe.

Nu kan jag andas ut också, fick tentan godkänd. Underbart!

Mellandagsrea

Finns det något mer överskattat än mellandagsrean? Nej, jag hittar aldrig något. Eller jo oftast något, men det är aldrig på rea. Kul var det i alla fall att träffa mina kära vänner och andra bekanta på stan. Efter lite övertalning har jag kommit fram till att jag kanske ska färga håret rödare ändå. Så tråkigt att inte förändra sig. Och det skulle ju faktiskt vara snyggt till mitt och Antons fotoprojekt.

Annars har jag haft ett par toppendagar!


Julafton

GOD JUL!

Mami och hennes kör sjöng fint igår, men jag kunde inte koncentrera mig. En i körens fru har nyligen dött och han såg så ledsen ut när de sjöng. Kändes så hemskt, uscha. Så jag satt bara där och tänkte på alla ensamma människor. Och gamlingarna där jag jobbade ifjol, de blev så oroliga kring jul. Det är fler än man tror som nog inte har det så lätt den här högtiden. Så jag tycker alla som har några nära och kära att fira med ska uppskatta det.

Dagen före dagen

Imorgon är det dagen D. Jag bara hoppas på en dag utan bråk. Skulle vara himla nice. Ikväll ska jag lyssna på när mami sjunger i kyrkan. En gång om året är jag i kyrkan och det är kvällen före julafton. Faktiskt mysigt då. Speciellt om man sitter bredvid en gosig lillebror.

Godisbak

En massa mys sker här hemma. Vi har gjort godis och klätt granen. Den ser rätt pimpad ut. Typ mellanöstern-bling-blingad. Men den är fin ändå. Det är bra fint i Norrland ändå, ett annat ljus. Just nu är det däremot jättemörkt, årets mörkaste dag till och med.

Här har vi lilla älsklingen!

  

Hemma!

Jag är hemma, hurra! Känns jätteroligt, men Jesper håller ju på att hetsa ihjäl sig. Har fikat och ätit goda saker, precis som det ska vara. Har även spanat in pepparkakshuset och tvingat mamma att riva det innan tjugondagknut. Med hot om att slicka på det annars, innan jag åker.

Har även varit tvungen att se vår fula grannfamilj. De som beter sig allmänt konstigt jämt och sätter upp belysning runt exakt hela huset och gården. Ser ju himla fint ut när bara hälften av lamporna funkar, verkligen.

image240

Fika

Nu är skolan slut, tralallaa. Fast egentligen inte, eftersom de så smart planerat in en gruppuppsats över jullovet. Men den tänker jag inte tänka speciellt mycket på nu, jag ska ju åka hem ikväll! Blandade känslor. Ska bli himla roligt, men samtidigt kommer jag sakna folket här. Känns redan tomt i korridoren. Korridorisarna har mycket mer ångest i alla fall, de har bott här längre än jag och känner sig mer hemma i staden.

Efter skolan var jag och Ylva på ett mysigt café nere på stan. Fikade god macka och chaité. Jag tog inte något onyttigt för en gångs skull! Okej bara en halv lussebulle då. Sånt blir det däremot mer av de närmsta veckorna. Jag ska bara äääta, ääta, äta och äta lite till, hela lovet! Tills jag blir en riktig go liten tjockis, som alla tanter kommer vilja nypa i kinderna.

Hejdå Uppsala, ett tag!
image239


Alla glada

Tjohooo. Imorrn kommer jag hem och då blir såklart alla GLADA. Julen är räddad, fred på jorden, amen och hallelujah. Men vad är nu detta? Vart har min bästaste bästa jullåt tagit vägen på datorn? All I want for christmas is you med Mariah Carey såklart. Den som jag alltid lyssnar sönder kring jul. Baaah då får det blir youtube istället.

Ikväll är det sista bondeavsnittet, snyft. Imorrn är det sista skoldagen innan jul (hallelujah-kör som sjunger) och förhoppningsvis en hejdå-fika.

image238




Beslut

Jag tror jag har bestämt mig för en sak. Jag vill nog inte ha något att göra med min så kallade pappa i framtiden. Han ska inte få ta mer energi och glädje ifrån mig nu. Chans efter chans har han sumpat och nu är gränsen nådd. Man ska inte ha personer i sin omgivning som gör som han gör. Och som vid alla andra jular och födelsedagar (om vi för tillfället har kontakt då) skapar han ett bråk, slänger på luren och hör inte av sig igen. Allt för att han ska slippa köpa presenter. Alltid samma sak, börjar lära mig nu. Inte ett kort, ingenting, på 10 år.

Han är helt enkelt rakt igenom elak, girig, manipulativ och självisk. Utan ett uns empati. Nej det får vara nog nu. Det är han som inte är värd mig och syskonen (inte tvärtom som han så fint sa en gång). Jag klarar mig bra ändå, har alltid gjort och kommer alltid att göra. Det här är det enda rätta.

Lucce-gasque

Jajjamen, lördagen var trevlig! Synd att jag inte var med och sjöng, men jag höll i kameran istället. Var för en gångs skulle emot att vara med på bild själv. Händer aldrig annars, haha. Vårt lucia-tåg sjöng jättefint och lucian var en 2 meter lång kille. Efter framträdandet blev det god mat, julgodis, vin och en massa andra godsaker. Kolla mina tjusiga bilder. Vi kollade på spexet också - ett efterblivet luciatåg. Jag hoppas det inte var någon form av parodi!

Igår jobbade jag hela dagen. Vi satt och kollade på Thelma & Louise på dvd, drack glögg och åt godsaker. Japp, jag var som sagt på jobbet.

         

1. Tärnan Ylva
2. Förberedelser
3. Maria och Calle, bästa
4. Fina tjejer
5. Här har vi lucian, haha
6. Lucian var skiiiiitlång
7. Kolla vad fint det var
8. Tåget tågar ut
9. Frosseri
10. Ylva framför baren

Bra värden

Konversation med en sjuksköterska.
Hon - Du kommer snart kunna idrotta igen. För du idrottar väl mycket?
Jag: Haha neej. Va?
Hon (oförstående): Jaså inte!? Men dina värden är jättebra. Som en 6:årings!

6-åring!?? Hahaha. Ja, man kanske kan välja att se det som nåt positivt.

image226

Ikväll tänker jag ta mig till lucce-gasqen ändå. Kören ska sjunga (dock inte jag), men jag tänker ändå vara med och umgås med dem och titta på spexet. Det blir ju Calles och Marias sista, eftersom de ska sluta. Dumma Calle som väljer att gå upp till heltid som säkerhetschef på Arlanda, istället för att vara pianist i kören. Hur tänker man då? Haha.

Igår sa han att jag borde följa med honom en dag på jobbet (ni vet jag älskar Arlanda) och se den andra sidan av allting. Saker som ständigt går fel, människor som beter sig som svin...and so on. Det är lite skrämmande att höra honom berätta. Nej!! Jag vill leva i min lilla Arlanda-är-en-trygg-och-kärleksfull-flygplats-värld.


Lätt till skratt

Jag har så svårt att hålla mig för skratt. Alltid! Och jag har försökt, för det gör ont att skratta just nu, men det finns helt enkelt för många roliga typer i min omgivning. Igår var det till exempel HELT omöjligt eftersom vi såg på Bönderna. Bonde-Fredrik makes my day, jag döööör seriöst när han öppnar munnen och muppar ur sig nåt konstigt läte.

Nu har jag i alla fall tagit bort skenan. Jag trodde jag skulle börja grina när jag såg hur svullen näsan var. Sedan blev jag varm och yr i huvudet istället, så var tvungen att sätta mig ner och luta huvudet bakåt. Måste fortfarande gå med tejp på den, för att tränga undan svullnaden. Verkar som att det hjälper i alla fall, för det ser inte alls ut som i morse. Åh jag är så glad att ögonblicket då jag först fick se den är över - en sann mardröm! Nu när man ser den med tjep på ser den typ ut som vanligt. Den var inte blå i alla fall.

Jag har varit i skolan också. Åh vad jag hade saknat mina klassisar. Föreläsaren är riktigt skön också, diggar honom stenhårt. Var en jätteintressant dag då vi pratade om manligt/kvinnligt, rockstjärnor, Britney och en massa annat. Inga kvalitativa metoder här inte, skitkul var det.

image225 Åhhh Bonde-Fredrik I'm the one for you. Let me be the one to vårda dina grisar. Love/Carolina

Lucia

image224

Ahahaha, vad länge sen! Jäkligt roligt dock.

Soft

Själv roar jag mig med att titta på alla avsnitt av årets julkalender på webben. Om jag vore barn skulle jag bli rädd för tomten efter det här. Eller oj, han får bara omnämnas som "Den store röde". Sträng så in i tusan är han också mot den lilla lata nissan, som bara vill sova.

Annars finns det många saker att vara glad över:
1. Min granne har inte spelat dånande musik på hela helgen! Tack för att du valde just den här helgen, taaack.
2. Mina blåmärken börjar nu bli gulmärken. Ser ungefär ut som en dålig sminkning från Make up store. Lila i ögonvrårna, lila eyeliner och gul över och under ögonen. Rätt coolt ändå. Jag är en hel färgpalett.
3. Jag har roliga grannar och kompisar som tycker att det inte gör något om jag får ärr, för det är ju Rock'n Roll.
4. Det är snart jul. Det är jag glad över trots att mamma redan nu skickar dumma mms som visar lussebullarna och pepparkakskolan de bakat. (Hoppas det smakar skit).
5. Antons och mitt fotokoncept behöver inte gå i stöpet för det här. *Heeeemliiiis*

image223

Skönt

Hehe ja, jag vågade mig inte ut i korridoren förrän idag. Var inte hungrig igår och med frukt, nötter och annat småkrafs som jag har på mitt rum, gick det ingen nöd på mig, förrän nu i eftermiddag. Det knackade på min dörr igår, men jag låg kvar i sängen och öppnade inte.

Idag knackade det på igen. Det var ju självklart mina kära korridorisar (när jag skriver det räknar jag alltid in Emma, som trots allt inte bor här, men oftast är här). De var oroliga för att jag inte kommit ut och det kändes så skönt att träffa dem. Vad det än var kunde jag be dem om hjälp också. Tack. Synd att de ska vara så roliga bara, för det gör för ont att skratta. Nu har jag fått mat i mig i alla fall. Det värsta är att Elin i korridoren också har ramlat och skadat sig, fast hakan. Otuuuursförföljd korridor, gulp?

image222

 

Sorry

Haha jag ser så rolig ut. Ögonen har blivit lite kattformade/asiatiska på grund av svullnaden. Men jag mår mycket bättre! Tycker att jag ser bra häftig ut alltså. Lite som en ond gubbe i ett TV-spel. Det "roligaste" är att jag fått som en röd eyeliner längs övre fransraden. Kan det bli så!? Tydligen. Sorry för att jag hade mobilen avstängd igår, var för trött för att prata. Jag vilade ut ordentligt. Som Amanda sa: lite vila så är du fit for fight igen snart. Yes, det är jag!

image221

Otur

Jag vill skriva vad som hände igår här för att jag inte orkar ringa runt till alla och berätta. Är alldeles för psykiskt och fysiskt trött för det. Och jag kan inte förklara ordentligt. Det blev/blir ingen Idolfinal, inget jobbande, inga roligheter i helgen. Istället blev det några skräckfyllda timmar på sjukhuset. Ramlade och slog mig så illa och jag kan bara inte fatta hur jag kunde landa på det sättet jag gjorde. Flög nedför en hög kant och det blev som ett magplask fast i asfalten. Det värsta är att ansiktet skadades. Näsan sa kraas och just nu är jag blå/röd mest hela jag. Får gå med nån slags skena tills på fredag, så inte näsan blir sned. Jag är glad att  jag lever. "Herreeguud" var det enda mamma kunde få fram. Den enda jag har ringt.

Nu kanske det låter jätteilla, men jag mår efter omständigheterna bra. Proppar ju i mig värktabletter var 6:e timme. Jag som är rädd för alvedontabletter och liknande känner mig nu som en knarkare. Men jag vet att jag kommer klara mig igenom det här, precis som allt annat. Positivt tänkande. Sjuksköterskorna var så gulliga och det var himla tur att jag ramlade där många bilar kör förbi, det var ju en som stannade och skjutsade mig i ilfart till sjukan. Frågan är hur det hade gått annars. Är mest orolig över att de i korridoren ska bli rädda när de ser mig. Skolan är borträknad den närmsta veckan. Tyyypiskt!! Vet inte vad jag ska säga mer, det känns för overkligt det här.

Kultursociologi

Ny kursstart idag, nya tag. En låång dag i skolan blev det, men det var en riktigt intressant en. Vi fick bland annat se en dokumentärfilm om kroglivet på Stureplan. Hon som spelar Nadia i Bert var med som en "bortglömding" och var sådär naturligt skitsöt, till skillnad från de andra läskiga stureplanstjejerna.  Aa finns mycket att säga om den filmen, men tragisk sammanfattar den nog. Det var synd om alla medverkande, på sina sätt.

Annars verkar den ena läraren jättebra i alla fall. Han har dreads bak och lång lugg fram, hehe. De skulle dela in oss i grupper och gjorde det med hjälp av en kortlek. Det skulle vara 12 grupper med 3 personer i varje. Så de hade plockat bort alla klöver ur leken med motiveringen "för att vi inte tror på pengar". Riktiga sköningar.
image220

Så kan det gå

Vilken konstig morgon. Kommer till tentan, är lugn och mår bra. Tittar igenom och konstaterar att jag inte kan första frågan. Skriver lite på den andra. Helt plötsligt börjar magen protestera och krampa. Så jag blir tvungen att kallsvetta mig igenom tentan och hinner knappt kontrollera vad jag skrivit. Fick skynda mig ut, för jag kunde inte sitta kvar. Är just nu helt matt, men har iaf vilat i några timmar. Utnyttjade en timme av fyra och jag hoppas ändå på det bästa. Jag väljer att tro att jag klarade den, tills motsatsen är bevisad.

Fick inte så mycket sömn i natt. Min granne drog nämligen på musik vid 4-tiden. Vad är felet!? Vilket kapitel missade han egentligen i den lilla enkla boken i normalt beteende!? Han läste den definitivt inte. Fattar inte, snacka om respektlöst.

image219

Grattis

Utbildningen gick bra, var bara att sitta och lyssna. Inga problem att hitta dit heller, trots att det låg en bit bort. Jag blir alltid så stolt över mig själv när jag inser att jag visst kan följa en karta - jag är inte helt utan lokalsinne! Såg moskén också, men ingen Allah i sikte.

Måste verkligen säga GRATTIS till Henke, som kom in på läkarlinjen vid Karolinska. Den grabben kommer bli en utmärkt läkare är jag övertygad om. Stort grattis! Jag förstår ju lika bra som ni att det endast är för att han är rödhårig. Intelligensen sitter endast i hårfärgen såklart. Och jag har läst i Illusionerad vetenskap (haha hundtricket) att rödhåriga har 455 fler hjärnceller än andra. Looovar.

image218





Combaya

Tjeeenis. Idag ska jag på delegeringsutbildning, en kort sådan för att lära mig ge medicin. Dagen före tentan! Japp, jag har alltså tenta imorrn på datainsamlingsmetoder, induktion, deduktion, kohortanalyser och en massa annat tjohejsan. Låter som något för naturare tycker jag, de gillar ju att läsa om tråkiga saker. Ska rent ut sagt bli underbart att lägga den här kursen bakom sig (om det inte blir omtenta, gulp.)

Tur att jag på något mystiskt sätt känner mig helt lugn. Antingen så är det en jag-vet-redan-att-det-är-kört-känsla (neej inte tänka så) eller så är det en whaaaatever-det-går-som-det-går-känsla (japp!)

image217 Hakuna matata, helt enkelt. Mina förebilder.

Put a smile on your face

Att bo i korridor kära vänner, DET är berikande. Alla olika personligheter som finns, haha. För några dagar sen kom jag ut i köket på morgonen och möter Tony.


Jag: Goood mooorgon! (Skitglad röst)

Han tittar på mig som om jorden håller på att gå under.
Han: Jag förstår inte vad som ska vara så gott med den här morgonen!? (Skittrött röst)
Jag: Det är väl en jättebra morgon?
Han: Nej! Och jag lyssnar inte på kvinnor i skinnkjol. (Hade min nya fina kjol på mig)
Jag: Hahahhahahahhahahahha. Det är ju dom du ska ta mest seriöst.
Han: Knappast!

Åh han är så rolig Tony. Går inte att fatta om man inte träffat honom. Äkta pessimist, haha.

image215 image216 Smiiiiiiile Tony, smiiiile!


Lördagsfika

Ajaj, inget pluggande igår. Eller jo lite. Jag läste rubriken "induktion" och tänkte, njäee-he-he det här behöver jag inte lära mig just nu. Det kan vänta. Och vänta det gör boken minsann. Den ligger på golvet och gråter för att jag inte vill öppna den. Snyft.

Istället blev det en mysig Idol-kväll med de bästa korridorisarna. Grymt tur att jag hamnade just här. Nu ska jag snart bege mig ut på en lördagsfika. Kakor i massor! Jag har gått och varit konstant hungrig de här dagarna, mamma tror att jag vidgat magsäcken, haha. Mycket möjligt så mycket som jag proppar i mig.

image214
Jag antar att det är så här jag kommer se ut imorrn då, när jag försöker få på mig min söndagströja. Jaaaja, vad gör det? Ser ni inte hur böljande mitt hår år? Fladdrar i vinden.