Fattig eller rik...

Hur kommer det sig att rika människor är så snåla och fattiga så givmilda? Det är dagens stora fråga.

Och jag saknar enkelheten hemma. Pengar är verkligen inte allt, jag ser det nu mer än någonsin. Det skulle vara skönt att vara ekonomiskt oberoende, men till vilket pris? Offra familjen? Tycka att man är mer värd? Vad gör pengar med folks personligheter?

Gud vad jag lär mig mycket här.

För andra gången i mitt liv

...Så är jag i London. Det har varit en låång vecka i Sverige, jag har jobbat 65-70 timmar. Huuujedamig! Och då måste jag ständigt vara aktiv och leka med de små liven också. Gaah. Men, vädret var underbart. Det snöade och luften var så ren och härlig, till skillnad från här. Dock ligger stället mitt ute i ingenstans, så efter några dagar får man nog. Det är helt enkelt för öde!! Det bästa var att jag fick prata i telefon med mina älskade. Höra deras röster, åååh, saknad.

Jag har några nyheter också. Jag har äntligen ätit sushi för första gången i mitt liv, och jag gillar ju all mat, så såklart gillar jag sushi. Jag har flugit business class för första gången i mitt liv, så coolt! Jag fick sitta på en helt egen rad, det var skinnsäten och man fick en varm handduk att torka sig på innan maten. Det coolaste av allt är att jag nu också för första gången i mitt liv ätit svindyr rysk kaviar. Catharina sa att den kostade ungefär 100 kr per korn. Gyyd, jag åt 3 mackor. =D Det var supergott. Jag fick rostat vitt bröd med creme fraiche, rödlök, äggbitar, lite smör och så kaviaren då. Och det blev måånga korn. Yäää. Jag har också ätit årets första semla och druckit massor med cappucinos. De har såklart en cappucino-maskin, heeehrrrmm.

Annars har veckan varit ganska jobbig. En dag blev det över 14 timmar och det känns lite väääl...Paret Törnberg var då på fest hos Anders Glenmark. Där var också en hel del andra kändisar som Uggla mfl. Jaaag då! Jag var tvungen att vara hemma med baaarnen, istället för att mingla med eliten.

Jag kan inte låta bli att le när jag står och fixar allt i köket tills det skiner av perfektion och känner mig precis som Bree! Det är en sån rolig känsla.

Image and video hosting by TinyPic

Alla hjärtans dag...hmmmn.

Jahaa vad är det för mening med den här dagen? Jag är långt bort ifrån alla mina älskade. Usch, nästa dag tack, jag tror vi skippar denna....

Jag måste berätta om gårdagen. I skolan berättade en tjej som heter Judith att hon sett Jude Law 2 ggr. Slyyyna, ville alla tjejer i klassen skrika, jag lovar. =P Ena gången hade hon tom suttit bredvid honom i parken, gaaah. Utan att säga något till honom då. Hon beskrev hur snygg han hade varit i bara t-shirt. Vid det här laget ville nog alla tjejerna vrida nacken av henne. Och sedan sa hon att han var snyggare än i filmerna. How is that possible?! ropar Ricky. Sorry Judith, du är en schyst tjej, men det här är inte coolt! Inte rättvist alls. Jag då?? Va? Va??! Hon har dessutom tagit i Hugh Grants barn (eller om det är hans låtsasungar), hon såg honom i en annan park. Slyyyyyyyna.

Man får inte vara dum

Nu har jag förresten bott här i fem veckor tror jag det är. Tiden går såå snabbt. Man kan alltså nu kalla mig för en världsvan Londonbo, som har utvecklat ett flertal överlevnadsstrategier.

1. Jag har kommit på en skiiiitsmart sak. När man inte vet vart man ska, då är måste man ju fråga någon. Londonborna är extremt artiga och hjälpsamma, så därför väljer man den första HETA killen man ser. Det är så smart. Nackdelen med det här sättet är att man oftast inte lyssnar på svaret...så om man verkligen vill hitta dit man ska, ska man nog fråga nån ful. Tyskarna har roligt åt min strategi...jag fattar inte.

2. Släng inte tuggummin eller annat skräp i de stora röda lådorna som ser ut som sopkorgar. Jag gjorde det misstaget, ända tills jag kom på att det är postlådor. I London finns inga sopkorgar för att man inte ska kunna slänga bomber i dem, ganska irriterande.

3. Gå alltid innan det hunnit bli grön gubbe. Här har ingen tid att vänta, och man hindrar bara flödet om man ens trycker på knappen.

4. Undvik att bli rånad genom att se lagomt fattig ut. Vem vill råna en stackars fatti-au pair. Alltså, det bästa sättet är att gå med en Primark-kasse. Då tänker folk, shit, hon måste handla på den fattigatse affären i hela London.

Mer tips inom kort....jag lovar, dessa funkar. Jag är riktigt smaaaart.

Denna helgen...

Tjoo. Blir inte ofta jag är inne på Internet numera, men nu blir det ett inlägg iaf. På fredag åker jag till Sverige. Tyvärr inte hem för att träffa mina nära och kära, utan bara mitt ut i ingenstans, till ett lantställe utanför Södertälje. Blir en massa jobb har de sagt.

Nu börjar alltså en ny vecka av jobb, jobb, jobb då. Det är tur jag har kompisar här, annars vet jag inte om det hade varit lyckat precis. =P I lördags lärde jag även känna en ny tjej, svenska Sofia. Så nu känner jag 2 Sofior. I lördags åkte vi först runt lite och gick in på Brittiska muséet. (Tyskarna är lagomt kulturella, det är faktiskt bra). Vi kikade på egyptiska och afrikanska saker. Sedan skulle vi till en marknad men den var stängd, så det blev lite hopplöst irrande och fika här och där.

På kvällen däremot gick vi på kabaré. Den var skitbra. Vi lyckades få tag i biljetter på picadilly, där man kan få reducerat pris. Det var en imitations-snubbe som sjöng låtar och så hade han tre häftiga showgirls. De hade så snygga kläder, de bytte nästan hela tiden också. Först var det mest gamla låtar och vi kände inte igen alla imitationer, men han gick som tur var framåt i tiden och när han gjorde depp-James Blunt som sitter med benen i kors var det riktigt kul. Även Austin Powers var med i bilden, haha. När tjejerna gjorde Spice Girls och Britney ville jag också upp på scenen! ;P

På söndagen var vi på marknad. Minns inte vad den hette, men den var bra. Fanns en massa spännande att äta där och vi valde indonesiskt. Jag köpte 5 bilder i svartviitt som jag ska köpa ramar till och ha i min framtida lägenhet. De är ungefär i a4-storlek. Det blev med Elvis, Beatles, Betty Boop och två Marilyn. De har en massa såna häftiga bilder på marknader och jag är på jakt efter något med Uma på.

TA HAND OM ER!!!

Abstinens

Hej alla mina kära. Jag har en riktig sakna-period just nu. Igår hade jag gett allt för att få krama min bror. Det blev ju inte bättre av att jag hörde "Don't go breaking my hart" med Elton och Kiki Dee. Då tänkte jag såklart på hur kul det skulle vara att spela Singstar med Anton just nu. Och göra deras fina dans och allt!
Joanna jag önskade att du var här och kunde spana med mig. ;)

Jag vet nog vad anledningen är. Jag har fått tillbringa hela 6 nätter ensam i ett stort hus! Familjen skulle åka en helg till Sverige, men de kom inte hem förrän på onsdagen. De ringde varje dag och sa "Alltså...heh, vi stannar en dag till." Jag vill inte vara ensam i det stora dyra huset! Helgen var iaf rolig. På fredagen umgicks jag med den svenska au-pairen Sofia. Hon och jag hade en massa att prata om, så vi satt på Starbucks i flera timmar. I lördags var tyskarna här. Vi såg på film och frossade i en massa onyttigheter. De är helt galna i den dum-fåniga filmen High School musical..oj oj.

På söndagen gjorde vi en lång tur till Camden market. Cooolt ställe! Det var verkligen så många udda typer där. Alla olika nationaliteter och stilar på alla. Gissa vad jag köpte? Örhängen. ;) Jag har shoppat en hel del nu alltså...Åt japansk och kinesisk mat också. Och en feeetstor chokladmunk.

Vad har ni för er där hemma??

Saknar er.

Tjoo igen. Lite uppdateringar. I helgen ska jag vara heeelt ensam i det här stora huset. Familjen ska åka till Sverige över helgen bara och träffa nån pedagog. Vecka 8 ska jag följa med, då ska vi vara en vecka i Sverige. I deras hus på landet utanför Södertälje. Då blir det en massa jobb är jag förberedd på. =/

Saknar er sååå. Tänk att få hitta på nåt med er där hemma just nu! Imorrn blir det skola igen. Det är såå svårt, men när det gäller uttal är det ingen konkurrens. Tyskarna och co är bättre på grammatik.

Ni kanske undrar hur ungarna är att passa förresten? Det är såå olika. Oftast lyssnar de inte och det är inte lätt med autismen. Tjejen är i sin grina efter mamma-period och hon tjurar alltid. De är verkligen sämst på att plocka upp efter sig så det gör jag alltid. Men jag har inga problem med att säga åt dem. ;) Andra gånger kan de vara små änglar, det är så olika.

Har inte sett några kändisar än! Vad jag vet iaf...Magnus Hedman kanske räknas dit men njaaa. Han bor ju här och har sina barn på samma skola. Han hejar iaf trevligt på mig.

Vad kan jag mer berätta?...Hmmm. Vi äter en massa organisk mat. Och det finns alltid en massa olika sorters nötter och salladstillbehör. Frukt och fullkornsbröd är viktigt. Jag kan verkligen INTE klaga. Ibland lagar jag mat, men det blir rätt enkla saker. Barnen är kräsna. Jag älskar maten mamman lagar, men de klagar mest.

Igår åkte vi en tur till skolan i familjens ferarri. Nice. ;) Tjenen bara grinade att hon var bilsjuk. Jag går en massa promenader i "friska" luften också. Och mycket folk börjar prata med en här och är trevliga. Typ på bussar och så. Inte sådär läskiga att de ska fråga efter numret å så, utan bara trevligt småprat. Jag ska på uppdrag av Joanna knäppa lite papparazzibilder. Hihi. ;) Hoppas vi träffas snart!!